Hozzávalók:
Elkészítése:
Előző nap befűszerezem a tarja szeleteket. Egyik oldalát sózom, borsozom, a másik oldalára magyaros fűszerkeveréket szórok. Egy fedeles jénai tálba rakom a szeleteket, minden darabot olajjal meglocsolva, és átnyomott fokhagymával gazdagon megszórva A tetőt ráteszem és 1 napra a hűtőbe rakom.
A rizst alaposan, több vízben megmosom. “-3 ek olajban pár percig üvegesre pirítom, majd 6 dl meleg vizet öntök rá. Ezzel párhuzamosan hozzáteszem a zöldségeket, megkeverem, lefedem, és hagyom lassan főni 10-15 percig, majd leveszem a tűzről, konyharuhával is letakarom, hogy gőzében dagadjon.
Másnap a fűszeres olajat leöntöm a húsról egy serpenyőbe, a hússzeleteket is rárakom, egy kis fehérborral meglocsolva. Elosztót teszek a serpenyő alá, és közepes lángon, időnként forgatva, fedő alatt sütöm. Lassan kell sütni, hogy a hús megpuhuljon, belül szaftos maradjon, kívül szép színt kapjon.
A vödrös savanyúságommal tálalom.