Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya,
- 2 szál sárgarépa,
- 1 kisebb fej vöröshagyma,
- 2 ek. étolaj,
- só,
- bors,
- őrölt pirospaprika,
- őrölt kömény,
- 10-15 dkg kolbász,
- 1 tojás,
- 1 kiskanálnyi vaj,
- 1-2 ek. liszt,
- 1 ek tejföl.
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom, felaprítom, és 2 ek. olajban pár percig párolom. Őrölt paprikával megszórom, és miután elkeverem, azonnal felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, köményt szórok rá, és lefedve hagyom főni.Amikor a sárgarépa is megfőtt, lehúzom a tűzről, a sűrűjéből kiveszek 2-3 evőkanálnyit, és egy kis tálba teszem. A többit összeturmixolom. Ha szükséges még fűszerezem, a kolbászkarikákat beleteszem, illetve öntök még hozzá vizet. Nem szabad nagyon felhígítani, jobb, ha sűrűbb ! Visszateszem a tűzre, és összeforralom.
Közben a félretett főtt krumplit-sárgarépát összeturmixolom, vagy villával szétnyomkodom, hozzáadom a vajat, a tojást, és 1 – 2 evőkanál lisztet. Simára keverem és a lassú forrásban lévő levesbe egy kisebb kanállal gombócokat szaggatok. Takarékra állítom a lángot, hagyom egy kicsit főni, majd lefedem és leveszem a tűzről.
Tálaláskor tejfölt kínálok hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: