Anna konyhája

Krumplipűré leves krumpligombóccal

Hozzávalók:

  • 1/2 kg burgonya,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 kisebb fej vöröshagyma,
  • 2 ek. étolaj,
  • só,
  • bors,
  • őrölt pirospaprika,
  • őrölt kömény,
  • 10-15 dkg kolbász,
  • 1 tojás,
  • 1 kiskanálnyi vaj,
  • 1-2 ek. liszt,
  • 1 ek tejföl.

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítom, felaprítom, és 2 ek. olajban pár percig párolom. Őrölt paprikával megszórom, és miután elkeverem, azonnal felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, köményt szórok rá, és lefedve hagyom főni.Amikor a sárgarépa is megfőtt, lehúzom a tűzről, a sűrűjéből kiveszek 2-3 evőkanálnyit, és egy kis tálba teszem. A többit  összeturmixolom. Ha szükséges még fűszerezem, a kolbászkarikákat beleteszem,  illetve öntök még hozzá vizet. Nem szabad nagyon felhígítani, jobb, ha sűrűbb ! Visszateszem a tűzre, és összeforralom.

Közben a félretett főtt krumplit-sárgarépát összeturmixolom, vagy villával szétnyomkodom, hozzáadom a vajat, a   tojást, és 1 – 2 evőkanál lisztet. Simára keverem és a lassú forrásban lévő levesbe egy kisebb kanállal gombócokat szaggatok. Takarékra állítom a lángot, hagyom egy kicsit főni, majd lefedem és leveszem a tűzről.

Tálaláskor tejfölt kínálok hozzá.

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!