Hozzávalók:
- 3 tojásból piskóta, ( 26 cm-es kerek , lecsatolható oldalú tortaforma )
- 5 dl joghurt,
- 15 dkg túró,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 1 egész citrom leve, és reszelt héja,
- 2 dkg zselatin,
- 30 dkg ribizli, ( vagy bármi más gyümölcs )
- 1 tasak málna ízű gyümölcskocsonya,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 zacskó habfixáló
Elkészítése:
A kész piskótát a sütőformában hagyom. Sütőpapírból a forma oldalának magasságát és hosszát figyelembe véve egy csíkot vágok, és belülről a forma oldalához igazítom, kibélelem.
A joghurtot, az áttört túrót, a cukrot, a vaníliát, a citrom levét és reszelt héját összekeverem.
A zselatint 1 dl vízzel simára keverem, néhány percig állandó keverés mellett főzöm, majd langyosra hűtöm.
A habtejszínt a habfixálóval keményre felverem.
A zselatint, majd a keményre vert tejszínt a joghurtos krémhez keverem és beteszem a hűtőbe. Amikor a krém dermedni kezd a kész piskótalapra kenem, figyelve arra, hogy rés ne maradjon a forma fala és a krém között.
Közben gyümölcsszemeket szórok bele, a többségét szétosztom a krém tetején.
A tasakon lévő leírás szerint elkészítem a gyümölcskocsonyát, majd bevonom vele a gyümölcsöt.
Hűtőszekrénybe teszem, hagyom megdermedni. Tálalás előtt leveszem a forma oldalát, és lehúzom az oldaláról a sütőpapír csíkot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: