Anna konyhája

Joghurtos gyümölcstorta

 img_2681.JPG

Hozzávalók:

  • 3 tojásból piskóta, ( 26 cm-es kerek , lecsatolható oldalú tortaforma )
  • 5 dl joghurt,
  • 15 dkg túró,
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • 1 egész citrom leve, és reszelt héja,
  • 2 dkg zselatin,
  • 30 dkg ribizli,  ( vagy bármi más gyümölcs )
  • 1 tasak málna ízű gyümölcskocsonya,
  • 2,5 dl habtejszín,
  • 1 zacskó habfixáló

Elkészítése:

A kész piskótát a sütőformában hagyom. Sütőpapírból a forma oldalának magasságát és hosszát figyelembe véve egy csíkot vágok, és belülről a forma oldalához igazítom, kibélelem.

A joghurtot, az áttört túrót, a cukrot, a vaníliát, a citrom levét és reszelt héját összekeverem.

A zselatint 1 dl vízzel simára keverem, néhány percig állandó keverés mellett főzöm, majd langyosra hűtöm.

A habtejszínt a habfixálóval keményre felverem.

A zselatint, majd a keményre vert tejszínt a joghurtos krémhez keverem és beteszem a hűtőbe. Amikor a krém dermedni kezd a kész piskótalapra kenem, figyelve arra, hogy rés ne maradjon a forma fala és a krém között.

Közben gyümölcsszemeket szórok bele, a többségét szétosztom a krém tetején.

A tasakon lévő leírás szerint elkészítem a gyümölcskocsonyát, majd bevonom vele a gyümölcsöt.

Hűtőszekrénybe teszem, hagyom megdermedni. Tálalás előtt leveszem a forma oldalát, és lehúzom az oldaláról a sütőpapír csíkot.

img_2682.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!