Hozzávalók:
- 6 tojásból piskóta,
- 2 tojás,
- 10-15 dkg cukor,
- 2 dl tej,
- 25 dkg gesztenyemassza,
- 20 dkg vaj,
- rum,
- vaníliás cukor,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1,5 dl habtejszín a díszítéshez.
Elkészítése:
A piskótát egy 32 x 32 cm-es gáztepsibe sütöttem, szilikonos sütőpapíron. Kihűlés után kifordítottam a tepsiből, lehúztam róla a sütőpapírt, majd 2 egyenlő téglalapra vágom. (16 x 32 cm )A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáöntöm a tejet és lassú tűzön besűrítem, folytonos keverés mellett. A tűzről leveszem, és hagyom kihűlni.
Amíg hűl, keverőgéppel habosra keverem a gesztenyét a vajjal, majd a tojásos krémhez adom, jól összekeverem. Hozzáadom a rumot és a vaníliát is, majd a hűtőbe teszem . Közben legalább kétszer keverőgéppel habosítom.
A tejszínt 1 cs. habfixálóval felverem és a lehűlt gesztenyekrémmel kézzel összekeverem.
A piskóta három lapja közül a középsőt félreteszem, ez lesz a teteje. A krémet gondolatban harmadolom, majd a piskótalapokat a krémmel betöltöm, figyelek rá, hogy az oldalára is jusson.
1,5 dl tejszínt felvertem habfixálóval, nyomózsákba tettem és kis habcsókokat nyomtam a tetejére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: