Anna konyhája

Gesztenye torta

elso_probalkozasok_061.jpg 

Hozzávalók:

  • 6 tojásból piskóta,
  • 2 tojás,
  • 10-15 dkg cukor,
  • 2 dl tej,
  • 25 dkg gesztenyemassza,
  • 20 dkg vaj,
  • rum,
  • vaníliás cukor,
  • 2,5 dl habtejszín,
  • 1,5 dl habtejszín a díszítéshez.

Elkészítése:

A piskótát egy 32 x 32 cm-es gáztepsibe sütöttem, szilikonos sütőpapíron.  Kihűlés után kifordítottam a tepsiből, lehúztam  róla a sütőpapírt, majd 2 egyenlő téglalapra vágom. (16 x 32 cm )

A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáöntöm a tejet  és  lassú tűzön besűrítem, folytonos keverés mellett. A tűzről leveszem, és hagyom kihűlni.

Amíg hűl, keverőgéppel habosra keverem a gesztenyét a vajjal, majd a tojásos krémhez adom, jól összekeverem. Hozzáadom a rumot és a vaníliát is, majd a hűtőbe teszem . Közben legalább  kétszer keverőgéppel habosítom.

A tejszínt 1 cs. habfixálóval felverem és a lehűlt gesztenyekrémmel kézzel összekeverem.

A piskóta három lapja közül a középsőt félreteszem, ez lesz a teteje. A krémet gondolatban harmadolom, majd a piskótalapokat a krémmel betöltöm, figyelek rá, hogy az oldalára is jusson.

1,5 dl tejszínt felvertem habfixálóval, nyomózsákba tettem és kis habcsókokat nyomtam a tetejére.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!