Anna konyhája

Rántott – töltött kelkáposzta

019_4_.JPG

2015. év

dsc03092_1.JPG

2016. év 

Hozzávalók:

  • közepes fej kelkáposzta,
  • só, kömény,
  • 1 szál házi, kolbász,
  • fejenként egy szelet sajt,
  • 2-3 tojás,
  • prézli,
  • liszt,
  • étolaj,
  • tejföl

Elkészítése:

Sós, köményes vízben felteszem főni a félbevágott kelkáposztát.

Ha villával belebökök, és érzem, hogy puha, ( de nem főtt szét ! ) kiveszem, és hagyom hűlni, majd leveleire szétszedem, a vastag ereket levágom, levékonyítom, és 2-3 levelet egymásra helyezve kiterítek.Közepére helyezem a sajt szeletet, majd a kolbászkarikákat és jó szorosan feltekerem, a két végét benyomkodom, hogy egy jó kis hengeres csomag jöjjön létre. Egymás mellé helyezem őket és a hűtőbe teszem, hogy jól áthűljön.

008_7_.JPG

Egy -egy tálba előkészítem a lisztet, prézlit, valamint a tojásokat felverve. Lisztbe forgatom, majd tojásba, prézlibe.

009_8__1.JPG

Bő, forró olajba szép pirosra, ropogósra sütöm.

012_5_.JPG

Párolt rizzsel, tejföllel tálalom.

018_3_.JPG

2015.év

dsc03091_1.JPG

2016.év

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!