2015. év
2016. év
Hozzávalók:
- közepes fej kelkáposzta,
- só, kömény,
- 1 szál házi, kolbász,
- fejenként egy szelet sajt,
- 2-3 tojás,
- prézli,
- liszt,
- étolaj,
- tejföl
Elkészítése:
Sós, köményes vízben felteszem főni a félbevágott kelkáposztát.
Ha villával belebökök, és érzem, hogy puha, ( de nem főtt szét ! ) kiveszem, és hagyom hűlni, majd leveleire szétszedem, a vastag ereket levágom, levékonyítom, és 2-3 levelet egymásra helyezve kiterítek.Közepére helyezem a sajt szeletet, majd a kolbászkarikákat és jó szorosan feltekerem, a két végét benyomkodom, hogy egy jó kis hengeres csomag jöjjön létre. Egymás mellé helyezem őket és a hűtőbe teszem, hogy jól áthűljön.
Egy -egy tálba előkészítem a lisztet, prézlit, valamint a tojásokat felverve. Lisztbe forgatom, majd tojásba, prézlibe.
Bő, forró olajba szép pirosra, ropogósra sütöm.
Párolt rizzsel, tejföllel tálalom.
2015.év
2016.év
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: