Anna konyhája

Bolognai spagetti

005_2__1.JPG 

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti,
  • 25 dkg darált sertéshús,
  • 25 dkg darált marhahús,
  • 10 dkg húsos szalonna,
  • 1 szál sárgarépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1-2 dl vörösbor,
  • 1 dl főzőtejszín,
  • 1 dl paradicsomlé vagy 2 ek sűrített paradicsom,
  • 3-4 ek. olivaolaj,
  • só, bors, bazsalikom.

Elkészítése:

A sárgarépát, vöröshagymát aprítógépben megaprítom. A szalonnát húsdarálón ledarálom.

+-4 ek olivaolajat felforrósítok és fedő nélkül párolom benne a zöldségeket. Kb. 10 perc alatt elfő a leve, ekkor hozzáadom a szalonnát, és a darált húsokat. Egy fél órát párolom, hogy zsírjára süljön, majd hozzáadom először a vörösbort, pár perc párolás után a paradicsomlét és közepes lángon egy jó órát főzöm, többször kevergetve.A legvégén adom hozzá a tejszínt, egyet forralok rajta.

A spagettit lobogó, forró, sós vízben kifőzöm, leszűröm, és lefedve hagyom, hogy ne száradjon ki. forrón tányérba teszem és ráhalmozom a bolognai szószt. Tetejére sajtot szórok.

004_2_.JPG

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!