Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti,
- 25 dkg darált sertéshús,
- 25 dkg darált marhahús,
- 10 dkg húsos szalonna,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1-2 dl vörösbor,
- 1 dl főzőtejszín,
- 1 dl paradicsomlé vagy 2 ek sűrített paradicsom,
- 3-4 ek. olivaolaj,
- só, bors, bazsalikom.
Elkészítése:
A sárgarépát, vöröshagymát aprítógépben megaprítom. A szalonnát húsdarálón ledarálom.
+-4 ek olivaolajat felforrósítok és fedő nélkül párolom benne a zöldségeket. Kb. 10 perc alatt elfő a leve, ekkor hozzáadom a szalonnát, és a darált húsokat. Egy fél órát párolom, hogy zsírjára süljön, majd hozzáadom először a vörösbort, pár perc párolás után a paradicsomlét és közepes lángon egy jó órát főzöm, többször kevergetve.A legvégén adom hozzá a tejszínt, egyet forralok rajta.
A spagettit lobogó, forró, sós vízben kifőzöm, leszűröm, és lefedve hagyom, hogy ne száradjon ki. forrón tányérba teszem és ráhalmozom a bolognai szószt. Tetejére sajtot szórok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: