Pándi-meggytorta 2009 az Ország Tortája

 

Hozzávalók a tésztához:

Fehér csokoládés mascarponekrémhez:

Meggyes töltelékhez:

Díszítéshez:

Elkészítése.

A tésztához a tojást a cukorral egy tűzálló tálba rakom, és vízgőzre állítom .Elektromos  habverővel keverem, míg szinte kemény hab lesz belőle.

A kimagozott meggyet kissé darabos péppé töröm aprítóval. A tejet, olajat, olvasztott vajat hozzáadom. A jól megmosott citrom héját belereszelem, és egy kiskanálnyit a levéből is hozzáadok. A habbá vert cukros tojást beleforgatom.

A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverem, és a tészta alaphoz adom. Kicsit folyós állagú lesz, de így a jó.

A 26 cm -es átmérőjű tortasütő lapját vajjal kikenek. A tészta 1/3-át elsimítom rajta, majd előmelegített sütőben ,190 °C-on, légkeveréssel , kb. 10 percig sütöm.Nagyon puha, laza szerkezetű tészta lesz, ezért vigyázni kell nehogy sütésnél kiszáradjon. Sütés után a felületére egy kevés cukrot szórok, ráteszek egy sütőpapírt, és megfordítom. Ugyanígy sütöm meg a másik két lapot is.

A tejet a cukorral felforralom, és a fehér csokoládét beletördelem. Addig keverem ,míg felolvad benne.

A mascarponet a tojássárgájával simára keverem, és a fehér csokoládés krémhez adom. Kevergetve pár perc alatt sűrűre főzöm, a tűzről lehúzom és merülő mixerrel jó simára keverem.Langyosra hűtöm.

A meggyet ledarálom ( aprítóval ) ,citromhéjat reszelek bele, és egy kiskanálnyit a levéből is adok hozzá. A pudingporral, a meggylével és a cukorral összedolgozom, kevergetve sűrűre főzöm.a vége felé őrölt fahéjjal fűszerezem, a meggylikőrrel ízesítem. Megvárom, míg langyosra hűl.

A csokoládés mascarponekrémhez való tejszínt keményre verem. A zseletint 1 dl vízben, kevergetve felforralom, majd langyosra hűtöm, és a tejszínhabba forgatom. Ezt a zselatinos habot azután a mascarpones krémbe forgatom, é gyorsan hozzálátok a torta betöltéséhez, mielőtt a krém megdermedne.

Az egyik tészta lapra először meggykrémet, majd tejszínhabos krémet kenek. Ugyanígy rétegezzük tovább, míg tart a hozzávalókból, de úgy kalkuláljunk, hogy a tejszínes krémből az oldalára is maradjon. 1-2 órára betesszük a hűtőbe.

A díszítésre szánt tejszínt kemény habbá verem egy cs. habfixálóval. Tortazsákba teszem a felvert tejszínt ,és a torta tetejére körbe rózsákat nyomok. Mindegyik közepébe egy -egy meggyszemet nyomok.

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »