Hozzávalók.
- 20 dkg margarin,
- 1 tojás,
- 8 dkg porcukor,
- 2 csom. vanília,
- 35 dkg liszt,
- 1 csom. sütőpor
Elkészítése:
A margarint, tojást, porcukrot , vaníliát géppel habosra keverem, majd hozzágyúrom a sütőporos lisztet.
Tetszés szerint lehet bele kakaót, kókuszreszeléket tenni, de akkor annyival kevesebb lisztet kell tenni bele.
A tésztát rúd formára sodrom és a keksz kinyomóba teszem. A kiválasztott mintával közvetlenül a tepsire nyomom.A tepsit nem kell kizsírozni!. 180 °C-on 10-12 percig sütöm. Amikor a kekszek alja kezd színesedni kiveszem. Önmagában is nagyon finom, ropogós, de omlós süti. Sokáig eláll. 🙂
Kipróbáltam csokival összeragasztva, nagyon finom lett.
Csoki a kekszek összeragasztásához.:
15 dkg étcsokoládét 7dkg vajjal és egy teáskanálnyi étolajjal mikróban megmelegítünk ( nem felforralunk! ) és simára keverünk. Sűrű, selymes csokiöntetet kapunk. Az egyik kekszlap aljára több rétegbe kanalazgatom, várok 10 percet és egy másik kekszet rányomok annyira, hogy a csoki a kekszek pereméig érjen.
Hideg helyre teszem. A csoki nagyon hamar meg fog keményedni, és később se olvad !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: