Anna konyhája

Túró gombóc


 

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró,
  • 3 tojás,
  • 2 dl búzadara,
  • csipet só,
  • nagyon pici, késhegynyi szódabikarbóna,
  • 2 ek. olaj,
  • 3-4 ek. zsemlemorzsa
  • tejföl és porcukor a tálaláshoz,

Elkészítése:

Egy serpenyőben az olajjal a zsemlemorzsát összekeverem és enyhén megpirítom. Félreteszem.

A túrót krumplinyomón áttöröm. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem.

A túrót összekeverem a tojássárgájával, sóval, búzadarával, ici-pici szódabikarbónával, majd a tojáshabbal. Legalább fél napig, ( de inkább egy éjjel ) letakarva állni hagyom.  (Az így elkészített túrógombóc soha nem fő szét, ha hagyok időt a darának, hogy megszívja magát. )

Ekkor vizes kézzel kis gombócokat formálok belőle, sós vízben kifőzöm majd a pirított morzsába forgatom.

Egy gombócot 5 perc forralás után kettévágok, és megnézem, hogy középen is megfőtt-e.

Tálaláskor langyosított, édesített tejföllel kínálom, porcukorral meghintve.

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!