Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró,
- 3 tojás,
- 2 dl búzadara,
- csipet só,
- nagyon pici, késhegynyi szódabikarbóna,
- 2 ek. olaj,
- 3-4 ek. zsemlemorzsa
- tejföl és porcukor a tálaláshoz,
Elkészítése:
Egy serpenyőben az olajjal a zsemlemorzsát összekeverem és enyhén megpirítom. Félreteszem.
A túrót krumplinyomón áttöröm. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem.
A túrót összekeverem a tojássárgájával, sóval, búzadarával, ici-pici szódabikarbónával, majd a tojáshabbal. Legalább fél napig, ( de inkább egy éjjel ) letakarva állni hagyom. (Az így elkészített túrógombóc soha nem fő szét, ha hagyok időt a darának, hogy megszívja magát. )
Ekkor vizes kézzel kis gombócokat formálok belőle, sós vízben kifőzöm majd a pirított morzsába forgatom.
Egy gombócot 5 perc forralás után kettévágok, és megnézem, hogy középen is megfőtt-e.
Tálaláskor langyosított, édesített tejföllel kínálom, porcukorral meghintve.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: