Hozzávalók:
- pörkölt, (csirke,sertés egyaránt jó )
- palacsinta,
- tejföl
Elkészítése.
Csont nélküli pörköltet készítek, (vagy kicsontozom ) levesebbet az átlagosnál. Kiszedem a hús a léből és húsdarálón ledarálom
Palacsintát készítek a szokott módon. Minden palacsintába egy jó evőkanálnyi darált pörköltet teszek, feltekerem és tűzálló tálba egymás mellé rakom. 200°C-on jól átforrósítom.
1 ek lisztet kikeverek 1 ek tejföllel és a megmaradt lét felmelegítem, besűrítem vele.Kézi mixerrel megturmixolom. hogy teljesen sima krémszerű legyen.
Tálalásnál a tányérra teszem a forró húsos palacsintát és nyakon öntöm a meleg mártással.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: