Anna konyhája

Próféta kenyér

 

Hozzávalók:

  • 28 dkg liszt,
  • 18 dkg margarin,
  • 10 dkg cukor,
  • 2 tojássárgája,
  • citromlé,
  • só,
  • 1 ek. tejföl
  • 2 tojásfehérje,
  • 20 dkg cukrozott darált dió.

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és egy éjszakát hűtőben pihentetem.

Másnap 1/2 cm vékonyra nyújtom, és egy közepes méretű ( 32x 32 cm ) tepsit kivajazok, lisztezek, majd beleterítem.

Tetejét bekenem egy ecset segítségével a tojásfehérjével, tetejét beszórom a cukrozott dióval és 180 °C-on aranyszínűre sütöm. Porcukrot szórok rá.

Még melegen egy pogácsaszaggató szélességével megegyező méretű csíkokra szelem, majd a csíkokat a pogácsaszaggatóval félhold alakú formákra vágom.

009_21.JPG

010_22.JPG

012_19.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!