Vanília krémes meggyes pite

   

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Tetejére:

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit rugalmas tésztává összegyúrom és hűtőbe teszem pihenni egy órát.

A pudingot a szokásos módon megfőzöm, majd lehűtöm.

A kimagozott meggyet felteszem 2-3 ek. cukorral főzni. Fahéjjal fűszerezem. Lassú tűzön addig főzöm, amíg a levét el nem főtte. Lehűtöm.

A tésztát két részre veszem. Egyik felével kibélelek egy kivajazott, kerek piteformát úgy, hogy az oldalán pereme legyen.

Belesimítom a pudingot, majd főzött meggyet ráterítem.

A tészta másik felét kerek lappá nyújtom és befedem vele a pitét  úgy, hogy az alsó tésztalappal összecsipkedem a szélét, megakadályozva ,hogy a keletkező meggylé ki tudjon folyni.

Egy tojást felütök, és a sütemény tetejét bekenem egy ecsettel.

180 °C-on sütöm, majd, hagyom kihűlni, porcukorral meghintem és utána szeletelem ki.

 

 

 

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »