Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit rugalmas tésztává összegyúrom és hűtőbe teszem pihenni egy órát.
A pudingot a szokásos módon megfőzöm, majd lehűtöm.
A kimagozott meggyet felteszem 2-3 ek. cukorral főzni. Fahéjjal fűszerezem. Lassú tűzön addig főzöm, amíg a levét el nem főtte. Lehűtöm.
A tésztát két részre veszem. Egyik felével kibélelek egy kivajazott, kerek piteformát úgy, hogy az oldalán pereme legyen.
Belesimítom a pudingot, majd főzött meggyet ráterítem.
A tészta másik felét kerek lappá nyújtom és befedem vele a pitét úgy, hogy az alsó tésztalappal összecsipkedem a szélét, megakadályozva ,hogy a keletkező meggylé ki tudjon folyni.
Egy tojást felütök, és a sütemény tetejét bekenem egy ecsettel.
180 °C-on sütöm, majd, hagyom kihűlni, porcukorral meghintem és utána szeletelem ki.