Anna konyhája

Vanília krémes meggyes pite

   

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg liszt,
  • 20 dkg margarin,
  • 2 ek. porcukor,
  • só,
  • kb 1,5 dl víz

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 cs. vanília pudingpor,
  • 5 dl tej,
  • 3-4 ek cukor,
  • 50 dkg kimagozott meggy,
  • 2-3 ek. cukor,
  • fahéj

Tetejére:

  • 1 db tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit rugalmas tésztává összegyúrom és hűtőbe teszem pihenni egy órát.

A pudingot a szokásos módon megfőzöm, majd lehűtöm.

A kimagozott meggyet felteszem 2-3 ek. cukorral főzni. Fahéjjal fűszerezem. Lassú tűzön addig főzöm, amíg a levét el nem főtte. Lehűtöm.

A tésztát két részre veszem. Egyik felével kibélelek egy kivajazott, kerek piteformát úgy, hogy az oldalán pereme legyen.

Belesimítom a pudingot, majd főzött meggyet ráterítem.

A tészta másik felét kerek lappá nyújtom és befedem vele a pitét  úgy, hogy az alsó tésztalappal összecsipkedem a szélét, megakadályozva ,hogy a keletkező meggylé ki tudjon folyni.

Egy tojást felütök, és a sütemény tetejét bekenem egy ecsettel.

180 °C-on sütöm, majd, hagyom kihűlni, porcukorral meghintem és utána szeletelem ki.

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!