Túrós – kakaós püspök

 

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Elkészítése:

A sütőporos liszttel elmorzsolom a margarint, hozzáadom a porcukrot, sót, vaníliát, kakaót és a tojásokat, majd összegyúrom sima tésztává. Két kis gombócot készítek, majd a hűtőbe teszem őket.

Az áttört túrót összekeverem a tojássárgájával, vaníliával, porcukorral, tejföllel,majd a darával. Keményre verem a két tojásfehérjét pici sóval, majd óvatosan a túrókrémhez keverem.

Egy kis püspökkenyér formát kivajazok, lisztezek, majd az egyik tésztagolyót lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtom, és a forma aljába terítem, kibélelem vele. Ráöntöm a túrókrémet, majd a tetejére terítem a tészta másik felét.

Előmelegített sütőbe, 180 fokon, 20 perc alatt készre sütöm.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »