Anna konyhája

Szedres lepény

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 20-25 dkg liszt,
  • 15 dkg vaj,
  • 7 dkg cukor,
  • vanília,
  • só,
  • 1 tojás

Hozzávalók az öntethez:

  • 5 dl tejföl,
  • vanília,
  • 10 dkg cukor,
  • 4 tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrom és hűtőbe teszem pihenni.

Piteformát kivajazok, lisztezek és a pihentetett tésztát kisodrom és a piteformába terítem, úgy, hogy az oldalára is rásimítom peremként.

Az öntethez a tojásokat habosra keverem a cukorral, vaníliával, majd hozzákeverem a tejfölt.

A tésztát beszórom szederrel és leöntöm a tejfölös keverékkel.

175 fokos sütőben 1 órát sütöm. hagyom kicsit hűlni és már szeletelem is ki !

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!