Hozzávalók a tésztához:
1. 1 dl tejszín
2. 10 dkg cukor
3. 1 rúd vanília
4. 1 citrom héja
5. 3 tojás
6. 20 dkg liszt
7. 1/2 cs. sütőpor
A tetejére:
1. 25 dkg ribizli vagy meggy)
2. 2 dkg vaj
3. 3 dkg szeletelt mandula
4. 7 dkg porcukor
5. 1 tojás
6. 15 dkg mascarpone
Elkészítése:
A tésztához a tejszínt habosra keverem a cukorral, lassan hozzáadom a többi tészta hozzávalóit , és beleszórom a gyümölcsök 3/4-ét. Egy kivajazott, kilisztezett formába töltöm a masszát, és 180 fokos sütőben elősütöm kb 20-25 percet.
A tetejére a vajat 2 dkg cukorral felolvasztom és hozzákeverem a mandulát.
A tojássárgát a maradék 5 dkg cukorral és mascarponéval elkeverem.
Kemény habbá verem a tojásfehérjét, és azt is a masszához adom.
Ha a sütemény már elősült, akkor kiveszem, és a tetejére öntöm a mascarponés krémet, rászórom a maradék gyümölcsöt és a mandulát.
Lefóliázom, és visszateszem a sütőbe még kb. 20-25 percre. Az utolsó 10 percben leveszem a fóliát, hogy megbarnuljon picit a teteje.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: