Anna konyhája

Gombás tokány kurkumás rizságyon, sült libamájjal díszítve

s6000004.JPG

Hozzávalók a tokányhoz:

  • 50dkg csirkemellfilé,
  • 30 dkg gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 zöldpaprika,
  • 2 paradicsom,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • só, bors,
  • 2 tk. őrölt paprika,
  • 2 ek tejföl,
  • 2 ek liszt,

Elkészítése:

A szalonnát felcsíkozom, zsírját kisütöm, mellédobom a felaprított hagymát és megpirítom. Hozzáteszem a felkockázott paprikát, paradicsomot, majd a hosszúkás csíkokra szeletelt mellfilét. Jól összekeverem, fűszerezem, majd félig megpárolom.Beleteszem a felszeletelt gombát és együtt párolom tovább. Ha a levét elfőtte rászórom a pirospaprikát, kis vizet öntök alá és tovább párolom. Közben a tejfölt elkeverem a liszttel és besűrítem vele a tokányt.

Hozzávalók a kurkumás rizshez:

  • 35 dkg hosszú szemű rizs,
  • víz,
  • só, bors,
  • petrezselyem levél aprítva,
  • kurkuma,
  • 2 ek. olaj,

Elkészítése:

A rizst 3 -szor alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és az űrtartalmát megmérem.

Az olajat megforrósítom, hozzákeverem a rizst és üvegesre pirítom. Kétszer annyi forró vizet öntök hozzá, mint amennyi a rizs. Alaposan összekeverem, befűszerezem. Lefedve hagyom rotyogni pár percet, majd elzárom alatta a tűzet és szorosan letakarom egy ruhával, hagyom, hogy gőzében puhuljon.

Hozzávalók a sült libamájhoz:

  • 30 dkg libamáj,
  • 2 ek. libazsír,
  • só,
  • víz, tej

Elkészítése.

A libamájat a hártyáktól, erektől megtisztítom. Legalább 2 órára jeges tejbe áztatom.

A libazsírt megolvasztom és a szárazra törölt májat belecsúsztatom. Annyi vizet öntök rá, hogy a májat félig ellepje. Lassú tűzön sütjük, amíg a belebökött tű után már nem ereszt levet. A zsírból kiveszem, megsózom és hagyom kihűlni.Lehűlve éles késsel felszeletelem.

Tálaláskor középre helyezem a kurkumás rizst, közepébe mélyedést nyomok, a tokányt belehalmozom. A máj szeleteket körbe a rizs halomba rendezem. Az egészet finoman pirospaprikával beszórtam.

Házassági évfordulónkra készítettem. Ajánlom bármilyen ünnepi alkalomra, vendéglátásra.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!