Hozzávalók: ( 20 l -es légmentesen záródó edény )
- 5 l víz,
- 1 l 10%-os ecet,
- 1 kg cukor,
- 6 ek. só,
- 3 mokkáskanál borkénpor,
- 6 mk. szalicil,
- egész bors – 1 ek.
- babérlevél – 10-12 db,
- mustármag – 1 ek.
- megtisztított, felszeletelt torma – 4-5 szál,
- cecei paprika, uborka, karfiol, zöld paradicsom, zöld félig érett szilva, sárgarépa, ……stb
Elkészítése:
Elkészítem a levet, a tartályba öntöm és folyamatosan rakom bele a megtisztított zöldségeket. 1-2 hét után már fogyasztható.
Bármikor hozzá lehet tenni, finom, ropogós marad. Mindig lé legyen rajta.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: