Anna konyhája

Meggyszósz pitított darával

 dsc08328.JPG

Hozzávalók:

  • 1 üveg házi meggy befőtt,
  • 2 ek. étolaj,
  • 2 ek. liszt,
  • só,
  • 1 ek. olaj,
  • 15 dkg búzadara,
  • 4 dl víz.

Elkészítése:

Megmelegítem az étolajat és hozzákeverek 2 ek. lisztet. Világos rántást készítek, majd levével együtt hozzáadom a meggy befőttet. Pár percig főzve simára keverem. Pici sót teszek hozzá. Ha a meggybefőtt édes, nem kell hozzá cukor. Pirított darával tálalom.

Pirított dara elkészítése:

3 ek. olajon folyamatos keverés mellett megpirítom a darát, majd 4 dl vízzel felöntöm, csipet sóval ízesítem. Jól összekeverem, majd fedővel lefedem. Pár perc alatt beszívja a vizet és megdagad.

Tálaláskor természetesen már főtt hús is társul hozzá! 🙂

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!