Hozzávalók:
- 1 üveg házi meggy befőtt,
- 2 ek. étolaj,
- 2 ek. liszt,
- só,
- 1 ek. olaj,
- 15 dkg búzadara,
- 4 dl víz.
Elkészítése:
Megmelegítem az étolajat és hozzákeverek 2 ek. lisztet. Világos rántást készítek, majd levével együtt hozzáadom a meggy befőttet. Pár percig főzve simára keverem. Pici sót teszek hozzá. Ha a meggybefőtt édes, nem kell hozzá cukor. Pirított darával tálalom.
Pirított dara elkészítése:
3 ek. olajon folyamatos keverés mellett megpirítom a darát, majd 4 dl vízzel felöntöm, csipet sóval ízesítem. Jól összekeverem, majd fedővel lefedem. Pár perc alatt beszívja a vizet és megdagad.
Tálaláskor természetesen már főtt hús is társul hozzá! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: