Hozzávalók a tésztához:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
Elkészítése:
1 dl langyos tejben felfuttatom a szalalkálit. A liszthez hozzáadom a cukrot, belemorzsolom a margarint és a tejjel összegyúrom. 5 gombócot készítek belőle, kb. 30 x 30 cm-re kinyújtom és bevajazott tepsi hátán egymás után 180°C-on megsütöm.
Krém:
2 tojást 15 dkg cukorral, liszttel és langyos margarinnal habosra keverek és belecsorgatom az 1 l tejbe.Tűzre teszem és folyamatosan keverve sűrűre főzöm. A tűzről levéve belekeverem a vaníliát. Még melegen a lapok közé töltöm. Tetejére enyhe nyomatékot teszek, majd a hűtőben lehűtöm.
Csoki bevonat:
A vajat az olajjal felolvasztom, a tűzről levéve belekeverem a feltördelt csokoládét, majd mikor teljesen sima , homogén állagú lett, ráöntöm a sütemény tetejére és egyenletesre elsimítom. Ismét hűtőbe teszem. A csoki megdermedése után hosszú, téglalap alakú szeletekre vágom éles késsel.