Anna konyhája

Csángó krémes

 karacsony_2009_198.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 dkg zsír vagy margarin,
  • 2 ek. cukor,
  • 1 dl tej,
  • 1 kk. szalalkáli,
  • 35 dkg liszt,

A krém hozzávalói:

  • 5 dkg vaj,
  • vanília,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • 4 ek. liszt,
  • 1 l tej,

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé,
  • 7 dkg vaj,
  • 1 ek. étolaj.

Elkészítése:

1 dl langyos tejben felfuttatom a szalalkálit. A liszthez hozzáadom a cukrot, belemorzsolom a margarint és a tejjel összegyúrom. 5 gombócot készítek belőle, kb. 30 x 30 cm-re kinyújtom és bevajazott tepsi hátán egymás után 180°C-on megsütöm.

Krém:

2 tojást 15 dkg cukorral, liszttel és langyos margarinnal habosra keverek és belecsorgatom az 1 l tejbe.Tűzre teszem és folyamatosan keverve sűrűre főzöm. A tűzről levéve belekeverem a vaníliát. Még melegen a lapok közé töltöm. Tetejére enyhe nyomatékot teszek, majd a hűtőben lehűtöm.

Csoki bevonat:

A vajat az olajjal felolvasztom, a tűzről levéve belekeverem a feltördelt csokoládét, majd mikor teljesen sima , homogén állagú lett, ráöntöm a sütemény tetejére és egyenletesre elsimítom. Ismét hűtőbe teszem. A csoki megdermedése után hosszú, téglalap alakú szeletekre vágom  éles késsel.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!