Hozzávalók a tésztához:
- 7 dkg zsír vagy margarin,
- 2 ek. cukor,
- 1 dl tej,
- 1 kk. szalalkáli,
- 35 dkg liszt,
A krém hozzávalói:
- 5 dkg vaj,
- vanília,
- 2 tojás,
- 15 dkg cukor,
- 4 ek. liszt,
- 1 l tej,
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé,
- 7 dkg vaj,
- 1 ek. étolaj.
Elkészítése:
1 dl langyos tejben felfuttatom a szalalkálit. A liszthez hozzáadom a cukrot, belemorzsolom a margarint és a tejjel összegyúrom. 5 gombócot készítek belőle, kb. 30 x 30 cm-re kinyújtom és bevajazott tepsi hátán egymás után 180°C-on megsütöm.
Krém:
2 tojást 15 dkg cukorral, liszttel és langyos margarinnal habosra keverek és belecsorgatom az 1 l tejbe.Tűzre teszem és folyamatosan keverve sűrűre főzöm. A tűzről levéve belekeverem a vaníliát. Még melegen a lapok közé töltöm. Tetejére enyhe nyomatékot teszek, majd a hűtőben lehűtöm.
Csoki bevonat:
A vajat az olajjal felolvasztom, a tűzről levéve belekeverem a feltördelt csokoládét, majd mikor teljesen sima , homogén állagú lett, ráöntöm a sütemény tetejére és egyenletesre elsimítom. Ismét hűtőbe teszem. A csoki megdermedése után hosszú, téglalap alakú szeletekre vágom éles késsel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: