Zöldbab főzelék

 

Hozzávalók:

Elkészítése:

A zöldbabot megtisztítom, megmosom, feldarabolom.  Egy lábasban teszem és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Pár csepp ecetet teszek rá és felteszem főni.

Közben  egy kis rántást készítek. 1 ek. lisztet simára keverek  1-2 ek. olajjal, belenyomom a fokhagymát és aranysárgára pirítom. Leveszem a lángot és  1/2 kk. őrölt pirospaprikát belekeverek. Azonnal felöntöm a bab főző levével, felerősítem a lángot, és simára keverem. Ha szükséges vízzel higítom. Beleöntöm a babot, sózom, borsozom. 1 ek. lisztet simára keverek 2 ek. fejföllel és a főzelékhez adom.

A virsli oldalát éles késsel bevagdosom és kevés olajban mindkét oldalát hirtelen pirosra átsütöm. A főzelékre teszem és tálalom.

.

Címkék:
Tovább a blogra »