Hozzávalók:
- 1/2kg megtisztított zöldbab,
- só,
- bors,
- pár csepp ecet,
- 2 x 1 ek. liszt,
- 2 ek. olaj,
- 2 ek tejföl,
- 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítom, megmosom, feldarabolom. Egy lábasban teszem és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Pár csepp ecetet teszek rá és felteszem főni.
Közben egy kis rántást készítek. 1 ek. lisztet simára keverek 1-2 ek. olajjal, belenyomom a fokhagymát és aranysárgára pirítom. Leveszem a lángot és 1/2 kk. őrölt pirospaprikát belekeverek. Azonnal felöntöm a bab főző levével, felerősítem a lángot, és simára keverem. Ha szükséges vízzel higítom. Beleöntöm a babot, sózom, borsozom. 1 ek. lisztet simára keverek 2 ek. fejföllel és a főzelékhez adom.
A virsli oldalát éles késsel bevagdosom és kevés olajban mindkét oldalát hirtelen pirosra átsütöm. A főzelékre teszem és tálalom.
.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: