Wellington pecsenye

 

Hozzávalók:

Elkészítése:

Előkészítem a húst:  sózom, borsozom a felületét, ( vigyázni kell a sóval, mert a sonka is sós! )  majd egy serpenyőbe olivaolajat öntök, és minden oldalát körbepirítom, hogy a hús kérget kapjon. Én nem szeretem, ha véres a hús, ezért lejjebb veszem a lángot és picit tovább sütöm. Vigyázok, hogy a húst ne szárogassam ki. A húst az olajból kiveszem és azonnal bekenem mustárral. Amíg a hús hűl elkészítem a gomba kérget.

Aprítóban durvára aprítom a gombát  ( nem pépesre! ) A hús sütésből megmaradt olajhoz öntök még, ha szükséges, felforrósítom és beledobom a gombát, szórok rá kis kakukkfüvet és erős lángom pirítom addig, míg elfőtte a levét. Félreteszem és lehűtöm.

Összeállítom a pecsenyét: Kiterítek egy folpackot. közepén kirakom a sonka szeleteket téglalap alakban úgy, hogy egymást tetőcserépszerűen fedjék. Területe nagyobb legyen, mint a hús hossza és szélessége. Ennek közepén szétkenem a gombát szintén téglalap alakban. ennek mérete kb. akkora legyen, mint a hús hossza és szélessége. A gombakrém közepébe teszem a húst, és a folpack segítségével óvatosan feltekerem. A gombakrém és a sonka pontosan takarja be. Jó szorosan lezárom a fóliával és legalább fél napra a hűtőbe teszem.

A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom akkorára, hogy a hús beleférjen. A tésztát tojással beecsetelem és a közepébe teszem a fóliából kivett húst és a tésztába tekerem, mindenhol lezárom.

Vajazott, és liszttel kiszórt tepsibe teszem a húst, és 200°C-on 25-30 percig sütöm. Sütés után 10 percet pihentetem, majd melegen tálalom.  2 cm-es szeletekre vágom és majonézes krumplival  kínálom.

Címkék: ,
Tovább a blogra »