Kijevi mellfilé

 

Hozzávalók:

Elkészítése:

A szoba hőmérsékletű vajat kikeverem pici sóval, borssal, petrezselyem levéllel, áttört fokhagymával és reszelt sajttal, és a hűtőbe teszem.

A mellfiléket jó tenyérnyi, vékony szeletekre vágom és fólia között kiklopfolom. Mindkét oldalát picit megsózom.

A lehűlt fűszeres vajat a szeletek felére helyezem, a másik felét ráhajtom és jól összenyomkodom.

A szeleteket duplán bepanírozom: Először sajtos zsemlemorzsába, majd tojásba, utána paprikás lisztbe. Majd megint tojásba és a végén még egyszer sajtos morzsába. Egy tálcára rakom és a hűtőbe teszem pár órára.

Egy teflon tepsibe 1/2cm magasan olajat öntök és a sütőbe előmelegítem  majd a hús szeleteket belerakom. 200°C-n sütöm, félidőben megforgatom.

Cukorborsós rizzsel körítettem.

Címkék: ,
Tovább a blogra »