Hozzávalók:
- 8 dkg szoba hőmérsékletű margarin,
- 7 dkg cukor,
- vanília,
- 1 tojás,
- pici só,
- 20 dkg liszt,
- 1 cs. sütőpor,
- 1 kg alma megtisztítva, szeletekre vágva,
- 2,5 dkg vaj,
- 4-5 ek. nádcukor. (ízlés szerint! )
Elkészítése:
A margarint a cukorral, vaníliával, sóval, tojással keverő géppel habosra keverem, majd hozzá adagolom a sütőporos lisztet és hűtőbe teszem.
Ezalatt egy tepsibe ( kb 30×30 cm-es ) darabolom a 2,5 dkg margarint, megszórom a cukorral és a 200 °C-ra előmelegített sütőbe teszem karamellizálódni. Mikor a cukor kezd átforrósodni, kiveszem és gyorsan rárakom a felszeletelt almát. Visszateszem a sütőbe és kb. 20 percig sütöm, párolom, majd a félretett tésztát ráreszelem vagy rácsipkedem, és tovább sütöm, míg a tészta pirulni nem kezd. A tepsibe hagyom kihűlni. Mikor langyos, a tetejét porcukorral megszórom, felszeletelem és egy lapáttal kistányérra téve, már tálalom is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: