Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt,
- só,
- 5 dkg margarin,
- 1 tojás,
- tej.
- 1 kg fehér káposzta
- étolaj
- só,
- bors
Elkészítése:
A káposzta elkészítésével kezdem, amíg az hűl, elkészülök a tésztával.
Kb. 1 kg káposztát lereszelek, megsózom és hagyom egy fél órát, hogy levet eresszen. Egy lábosba 1/2 dl olajat öntök. A káposzta levét kézzel kifacsarom és a káposztát az olajra teszem. Lassú tűzön kevergetve párolom, közben őrölt borssal megszórom. Mikor a káposzta megpuhult, leveszem a tűzről és hagyom kihűlni.
A lisztet megsózom, a margarint belemorzsolom, hozzáütöm a tojást és tejjel közepesen kemény tésztát gyúrok.
2 mm vékony téglalapra nyújtom.
A szélétől elhagyok kb. 2-3 cm-t és a káposztából egy hosszú csíkot rakok.
Ráhajtom a tészta szélét és még egyet hajtok rajta.
Éles késsel levágom a hajtogatott tésztát,
majd ferdén 7-8 cm-es darabokra felszeletelem.
2 mm vékony téglalapra nyújtom. A szélétől elhagyok kb. 2-3 cm-t és a káposztából egy hosszú csíkot rakok. Ráhajtom a tészta szélét és még egyet hajtok rajta. Éles késsel levágom a hajtogatott tésztát, majd ferdén 7-8 cm-es darabokra felszeletelem. Kizsírozott tepsibe rakom, és forró ( 200 °C ) sütőbe, 20 perc alatt ropogósra sütöm. Melegen, hidegen egyaránt jó kis borkorcsolya!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: