Anna konyhája

Vegyes gyümölcsleves

karacsony_2009_205_masolata_masolata.jpg

Hozzávalók:

  • 1/2 kg kimagozott meggy,
  • 1/2 kg kimagozott őszibarack,
  • 1/2 kg szeder,
  • 1/2 kg szemezett ribizli,
  • 1 cs van. pudingpor,
  • 1 dl tej,
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

Mindegyik gyümölcs felét kiveszem és annyi vízben, hogy jól ellepje, felteszem főni.Csipet sót teszek bele.

Közben 1-2 dl tejben simára keverek 1 cs. vanília pudingport 2 ek. cukorral.

Pár percig forrni hagyom a gyümölcsöt, majd lezárom a tűzet. Kézi mixerrel összeturmixolom a gyümölcsös levet, majd levesszűrőn átszűrőm. Így egy teljesen sima,homogén, sűrű gyümölcsleves alapot kapok.

Ismét visszateszem a tűzre és lassan belefolyatom a pudingot, állandó keverés mellett forrásig melegítem. Ha szükséges cukrozom, és beleöntöm a kihagyott egész gyümölcsöket. A tűzről leveszem és hagyom kihűlni. Ha kihűlt citromlevet facsarok bele. Tálaláskor a tetejét tejszínhabbal díszítem.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!