Hozzávalók:
- 1/2 kg kimagozott meggy,
- 1/2 kg kimagozott őszibarack,
- 1/2 kg szeder,
- 1/2 kg szemezett ribizli,
- 1 cs van. pudingpor,
- 1 dl tej,
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Mindegyik gyümölcs felét kiveszem és annyi vízben, hogy jól ellepje, felteszem főni.Csipet sót teszek bele.
Közben 1-2 dl tejben simára keverek 1 cs. vanília pudingport 2 ek. cukorral.
Pár percig forrni hagyom a gyümölcsöt, majd lezárom a tűzet. Kézi mixerrel összeturmixolom a gyümölcsös levet, majd levesszűrőn átszűrőm. Így egy teljesen sima,homogén, sűrű gyümölcsleves alapot kapok.
Ismét visszateszem a tűzre és lassan belefolyatom a pudingot, állandó keverés mellett forrásig melegítem. Ha szükséges cukrozom, és beleöntöm a kihagyott egész gyümölcsöket. A tűzről leveszem és hagyom kihűlni. Ha kihűlt citromlevet facsarok bele. Tálaláskor a tetejét tejszínhabbal díszítem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: