Hozzávalók a tésztához:( 24 cm-es tortaformához )
A krémhez:
Elkészítése:
A lisztet összemorzsolom a vajjal. Hozzágyúrom a sót, cukrot, tojássárgáját. Labdacsot formálok, fóliába csomagolom és 2 órára a hűtőbe teszem.
Kinyújtom a tésztát úgy, hogy két, egyenként 24 cm átmérőjű tortalapot kapjak. A lapokat tepsire teszem és 200 °C-on 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. Az egyik lapot még forrón 12 egyforma szeletre vágom és az egész lappal együtt, tortarácson hagyom kihűlni.
A túrót villával átnyomom.
A zselatint 1 dl vízben megduzzasztom, majd tűzre teszem és feloldom. A tojássárgákat kikeverem a cukorral, majd fokozatosan hozzáadom a tejet és a vaníliát. Tűzre teszem és kevergetve besűrítem. Hideg vízbe állítva lehűtöm, majd hozzáadom a túrót és botmixerrel krémesítem. A zselatint hozzákeverem a túrókrémhez.
A megmaradt 5 tojás fehérjét pici sóval kemény habbá verem és a lehűlt krémhez keverem.
A tejszínt egy habfixálóval szintén keményre verem, és óvatosan a krémbe forgatom.
Egy kapcsos tortaforma oldalát kibélelem egy sütőpapír csíkkal, majd az egész tortalapot az aljába helyezem. A túrókrémet a tortalapra öntöm, a tetejét elsimítom. Hűtőszekrényben hagyom megdermedni.
Kibontom a tortát a formából, eltávolítom a sütőpapírt az oldaláról, rárakom a felvágott tortalap cikkeket, majd porcukorral behintem.