Hozzávalók:
- 1/2 kg lehetőleg házi leveles tészta,
- 12 dkg vöröshagyma aprítva,
- 3 gerezd zúzott fokhagyma,
- 10 dkg paradicsompüré, ( 1,5 dl házi paradicsomlével főztem fel, így vizet nem tettem bele )
- 3 ek. olivaolaj,
- 1,5 dl víz
- só, oregano ízlés szerint
- 3 ek. reszelt sajt.
Elkészítése:
Az oliva olajon megpirítom a hagymákat, hozzáadom a paradicsompürét, a fűszerekkel ízesítem.
Hozzáadom a vizet és sűrűre főzöm, majd kihűtöm. Hozzákeverem a reszelt sajtot.
A leveles tésztát 2 mm vékony téglalapra nyújtom, majd kettévágom, és az egyik felére kenem a szószt. Ráhelyezem a másik felét, majd 2 cm-es csíkokat vágok belőle, melyeket megcsavarok. A megtekert csíkokat a tepsibe helyezem, majd 190 °C-on aranybarnára sütök.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: