Karácsonyi almatorta

 

Hozzávalók:

,Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval, közben beleszórok 4 dkg cukrot. Beledolgozok a tojássárgákat, majd a fűszerekkel, sütőporral, kakaóval elvegyített lisztet.

26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibélelek sütőpapírral, és a masszát belesimítom. 200 °C-ra melegített sütőben sütöm kb.20 percig.

A pudingport 4 ek. almalével és 3 dkg cukorral összekeverem.. A maradék almalevet felforralom. beleszórom az almát és belevegyítem a feloldott pudingport.Kevergetve 1 percet főzöm, majd kihűtöm.

A kompótot a piskótára halmozom, és kb. 30 percre a hűtőbe állítom.

A túrót vaníliával,maradék cukorral, tejföllel összedolgozom. A tejszínt kemény habbá verem. a zselatint 1 dl vízben feloldom, majd 3 ek. túrókrémet vegyítek bele. A maradék krémhez adjuk, beleforgatjuk a tejszínhabot, és a kompótra halmozzuk. Végül a tortát hűtőszekrénybe állítjuk. Tálalás előtt a tetejét csokiforgáccsal díszítjük.

Címkék: ,
Tovább a blogra »