Anna konyhája

Vargabéles áfonya öntettel

Hozzávalók:

  • 20 dkg cérnametélt,
  • csipet só,
  • 4 tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • vanília,
  • 1/2kg túró
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csomag, 6 lapos réteslap,
  • 6 dkg vaj

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
A tojások sárgáit habosra keverem a cukorral, vaníliával. hozzáadom a túrót, tejfölt. Végül hozzákeverem a tésztát és a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Egy mély tepsit kikenek vajjal és kibélelem három réteslappal úgy, hogy a tepsi szélén túllógjanak. A réteslapokat egyenként olvasztott vajjal meglocsolom.
Belesimítom a tésztás masszát, visszahajtom a réteslapok szélét, és befedem a 3 maradék réteslappal úgy, hogy mindegyiket szintén meglocsolom olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 40 percig sütöm.Hagyom picit pihenni, majd éles késsel kockákra vágva tálalom. Meglangyosított áfonya dzsemet csurgatok a tetejére!

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!