Hozzávalók:
- 40 dkg túró,
- 4 tojás,
- 10 dkg cukor,
- 5 dkg búzadara,
- 2,5 dl tejföl,
- 5 dkg langyos olvasztott vaj,
- 1 ek. liszt
Elkészítése:
A túrót krumpli nyomón átnyomom, hozzáadom a cukrot, darát, lisztet, tejfölt,olvasztott vajat és a tojássárgákat.
Keverőgéppel simára keverem
A tojásfehérjéket csipet sóval keményre felverem és lazán a túrós krémhez keverem. Pár órát pihenni hagyom, hogy a dara megdagadhasson.
Teflon vagy kerámia serpenyőbe 4-5 ek. olajat forrósítok és a masszát beleöntöm. Falapáttal azonnal kevergetni kezdem. Lassan elkezd szilárdulni, morzsálódni. Ezt a lapáttal aprító, daraboló mozdulatokkal elő is segítem.
15-20 perc alatt egy picit piruló, rezgő állapotba kerül, ami azt jelzi, hogy már fogyasztható is!
A tányéron kaphat egy kis porcukrot vagy meglangyosított, picit édesített tejfölt a tetejére!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: