Anna konyhája

Túrós smarni

 004_7_.JPG

Hozzávalók:

  • 40 dkg túró,
  • 4 tojás,
  • 10 dkg cukor,
  • 5 dkg búzadara,
  • 2,5 dl tejföl,
  • 5 dkg langyos olvasztott vaj,
  • 1 ek. liszt

Elkészítése:

A túrót krumpli nyomón átnyomom, hozzáadom a cukrot, darát, lisztet, tejfölt,olvasztott vajat és a tojássárgákat.
Keverőgéppel simára keverem
A tojásfehérjéket csipet sóval keményre felverem és lazán a túrós krémhez keverem. Pár órát pihenni hagyom, hogy a dara megdagadhasson.
Teflon vagy kerámia serpenyőbe 4-5 ek. olajat forrósítok és a masszát beleöntöm. Falapáttal azonnal kevergetni kezdem. Lassan elkezd szilárdulni, morzsálódni. Ezt a lapáttal aprító, daraboló mozdulatokkal elő is segítem.
15-20 perc alatt egy picit piruló, rezgő állapotba kerül, ami azt jelzi, hogy már fogyasztható is!
A tányéron kaphat egy kis porcukrot vagy meglangyosított, picit édesített tejfölt a tetejére!

003_8_.JPG

005_6_masolata.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!