Ketchup vagy fűszeres paradicsom

Hozzávalók:

Elkészítése:

A hozzávalókat megtisztítom, felszeletelem és egy nagy fazékba rakom. A fűszereket rászórom, paradicsomlével felöntöm úgy, hogy  ellepje.Puhára főzöm, hűlni hagyom,majd  összeturmixolom. Levesszűrőn  átszűröm, hogy teljesen sima, krémes legyen. Ismét visszateszem a tűzre, és egyet még forralok rajta,közben kóstolgatom, és ha szükségesnek érzem utólag alakítom az ízeket. Akkor jó, ha a fűszerek egységes, harmonikus ízvilágot eredményeznek, megfelelnek a mi egyéni  ízlésünknek.

.Az egyes összetevők aránya változtatható attól függően, hogy melyik ízt szeretnénk jobban hangsúlyozni.

1/2 mk. Na-benzoátot keverek bele és már mehet is az üvegbe. Légmentesen lezárom és száraz dunsztba teszem. Mikor kihűlt, mehet a kamrába!

Ebből a mennyiségből 6 db 5 dl-es üveg lett tele.

Címkék: ,
Tovább a blogra »