Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókat megtisztítom, felszeletelem és egy nagy fazékba rakom. A fűszereket rászórom, paradicsomlével felöntöm úgy, hogy ellepje.Puhára főzöm, hűlni hagyom,majd összeturmixolom. Levesszűrőn átszűröm, hogy teljesen sima, krémes legyen. Ismét visszateszem a tűzre, és egyet még forralok rajta,közben kóstolgatom, és ha szükségesnek érzem utólag alakítom az ízeket. Akkor jó, ha a fűszerek egységes, harmonikus ízvilágot eredményeznek, megfelelnek a mi egyéni ízlésünknek.
.Az egyes összetevők aránya változtatható attól függően, hogy melyik ízt szeretnénk jobban hangsúlyozni.
1/2 mk. Na-benzoátot keverek bele és már mehet is az üvegbe. Légmentesen lezárom és száraz dunsztba teszem. Mikor kihűlt, mehet a kamrába!
Ebből a mennyiségből 6 db 5 dl-es üveg lett tele.