Hozzávalók:
- 1 kg kápia paprika kicsumázva,
- 5-6 db sárgarépa felszeletelve,
- 20 dkg vöröshagyma,
- 5-6 gerezd fokhagyma,
- 1 db kisebb zeller gumó,
- 2-3 birsalma vagy körte,
- 2 tk só,
- 3 ek. cukor,
- 1 kk őrölt bors,
- 3 ek mustár,
- 1/2 ek ecet,
- 5 db babérlevél,
- 1 csokor tárkonylevél,
- 1 csokor petrezselyemlevél,
- 1 csokor bazsalikom,
- 1 kk őrölt kakukkfű,
- 1 kk őrölt gyömbér,
- 1-2 szál kapor,
- kb 2,5 – 3 l házi paradicsomlé.
Elkészítése:
A hozzávalókat megtisztítom, felszeletelem és egy nagy fazékba rakom. A fűszereket rászórom, paradicsomlével felöntöm úgy, hogy ellepje.Puhára főzöm, hűlni hagyom,majd összeturmixolom. Levesszűrőn átszűröm, hogy teljesen sima, krémes legyen. Ismét visszateszem a tűzre, és egyet még forralok rajta,közben kóstolgatom, és ha szükségesnek érzem utólag alakítom az ízeket. Akkor jó, ha a fűszerek egységes, harmonikus ízvilágot eredményeznek, megfelelnek a mi egyéni ízlésünknek.
.Az egyes összetevők aránya változtatható attól függően, hogy melyik ízt szeretnénk jobban hangsúlyozni.
1/2 mk. Na-benzoátot keverek bele és már mehet is az üvegbe. Légmentesen lezárom és száraz dunsztba teszem. Mikor kihűlt, mehet a kamrába!
Ebből a mennyiségből 6 db 5 dl-es üveg lett tele.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: