Anna konyhája

Sajtos ropogós

029_6.JPG

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 5 dkg élesztő,
  • só,
  • 3,5 dl tejföl,
  • 2 tojássárgája,
  • 30 dkg füstölt, reszelt sajt,
  • 3 db tojás a lekenéshez

 

Elkészítése:

A liszttel eldolgozom a margarint és a közepébe kis mélyedést csinálok, amibe belemorzsolom az élesztőt és megsózom. Pár perc után elfolyósodik az élesztő, akkor hozzá adom a tejfölt és a tojássárgáját .  Alaposan összegyúrom. 6 részre osztom és kis cipókat gömbölyítek.
Sodrófával amilyen vékonyra csak tudom elsodrom és margarinnal vékonyan kikent nagyméretű tepsibe fektetem. Tetejét tojással bekenem, reszelt sajttal meghintem és rádlival tetszőleges méretű négyzeteket jelölök.
200 ºC-ra előmelegített sütőbe ropogós aranyszínűre sütöm. Sülés közben felhólyagosodik.

Ropogósan vékony ,hártyás rágcsálnivaló! Kiváló vendégváró !

023_15.JPG

026_12.JPG

025_14.JPG

028_7.JPG

032_6.JPG

031_6.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!