Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 5 dkg élesztő,
- só,
- 3,5 dl tejföl,
- 2 tojássárgája,
- 30 dkg füstölt, reszelt sajt,
- 3 db tojás a lekenéshez
Elkészítése:
A liszttel eldolgozom a margarint és a közepébe kis mélyedést csinálok, amibe belemorzsolom az élesztőt és megsózom. Pár perc után elfolyósodik az élesztő, akkor hozzá adom a tejfölt és a tojássárgáját . Alaposan összegyúrom. 6 részre osztom és kis cipókat gömbölyítek.
Sodrófával amilyen vékonyra csak tudom elsodrom és margarinnal vékonyan kikent nagyméretű tepsibe fektetem. Tetejét tojással bekenem, reszelt sajttal meghintem és rádlival tetszőleges méretű négyzeteket jelölök.
200 ºC-ra előmelegített sütőbe ropogós aranyszínűre sütöm. Sülés közben felhólyagosodik.
Ropogósan vékony ,hártyás rágcsálnivaló! Kiváló vendégváró !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: