Anna konyhája

Beigli

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 2 tojás,
  • 5dkg cukor,
  • 2 dkg élesztő,
  • 2 dl tej,
  • pici só

Elkészítése:

A langyos tejbe elkeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Hagyom, hogy az élesztő feljöjjön.A lisztet a margarinnal és a tojással egy tálban elmorzsolom, majd a tejjel bedagasztom. Langyos helyen 1 órát letakarva hagyom kelni. Amikor duplájára kelt, deszkára kiborítom és 4 cipót készítek belőle, letakarom és 15 percet hagyom pihenni.
Sodrófával egyenként 1/2 cm vastagra kinyújtom, a kihűlt tölteléket óvatosan rákenem és nem túl szorosan felcsavarom..Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket . A tetejüket egy szilikonos ecsettel,  tojássárgájával alaposan bekenem. 1 órát langyos helyen pihentetem őket.
Majd tojásfehérjével ecsetelem őket szép fényesre és 1/2 órára kiteszem a hidegre.
Sütés előtt az oldalát villával végig böködöm ,hogy a keletkező levegő távozni tudjon és ne repedjen meg a tészta.
200 °C-on előmelegített sütőben, 25-30 percig  sütöm. A tepsibe hagyom kihűlni.

Töltelékek elkészítése:

Ehhez a tészta mennyiséghez 30 dkg darált mák ill. 30 dkg darált dió kell. Mindegyikből 2-2 rudat tudunk készíteni.

Mák töltelék:30 dkg darált mákhoz 20 dkg cukrot, 5 dkg búzadarát, 1kk.fahéjat, 1 ek. mézet és annyi tejet teszek, amivel össze tudom keverni. Lassu tűzön felfőzöm majd hagyom kihűlni.

Dió töltelék: ugyanígy készítem el, csak a méz helyett 1 ek sárgabarack lekvárt teszek hozzá.

   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!