Anna konyhája

Mogyorós nápolyi

 

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj,
  • 3 tojás,
  • 2 x 15 dkg cukor,
  • 30 dkg pirított, darált mogyoró vagy dió
  • 1 csomag Ostya Tortalap

Elkészítése:

A vajat a  tojásokkal és 15 dkg cukorral gőz felett sűrűre főzzük.

Tűzről levéve hozzákeverjük a pirított, darált mogyorót.

15 dkg cukrot megpirítunk és a cukor teljes karamellizálódása után azonnal hozzákeverjük a mogyorós masszát.

Az ostyalapokat egymás mellé kifektetjük, a krémet elosztjuk és egyenletesen elkenjük rajtuk. A megkent lapokat egymásra rakjuk, zsírpapírba becsomagoljuk és pár órára nehezéket helyezünk rá.

Másnap középen hosszában kettévágjuk, majd hosszúkás csíkokra szeleteljük.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!