Hozzávalók:
- 10 dkg vaj,
- 3 tojás,
- 2 x 15 dkg cukor,
- 30 dkg pirított, darált mogyoró vagy dió
- 1 csomag Ostya Tortalap
Elkészítése:
A vajat a tojásokkal és 15 dkg cukorral gőz felett sűrűre főzzük.
Tűzről levéve hozzákeverjük a pirított, darált mogyorót.
15 dkg cukrot megpirítunk és a cukor teljes karamellizálódása után azonnal hozzákeverjük a mogyorós masszát.
Az ostyalapokat egymás mellé kifektetjük, a krémet elosztjuk és egyenletesen elkenjük rajtuk. A megkent lapokat egymásra rakjuk, zsírpapírba becsomagoljuk és pár órára nehezéket helyezünk rá.
Másnap középen hosszában kettévágjuk, majd hosszúkás csíkokra szeleteljük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: