Anna konyhája

Kakaós kalács

 013_13.JPG

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 1 kk. cukor,
  • 4 dl tej,
  • 2 tojássárgája,
  • csipet só,
  • 1 dl étolaj,
  • 20 db édeske
  • 2 ek. holland kakaó
  • vanília


Elkészítése:

  A lisztet keverőtálba teszem és meleg helyen hagyom.

1 dl langyos tejbe 1 kk. cukrot feloldok és az élesztőt belemorzsolom. Kb.10 perc után a felfutott élesztőt a liszthez öntöm, hozzáadom az olajat, a két tojássárgáját, sót, vaníliát és a maradék langyos tejben feloldott édeskét. Alaposan összedagasztom, sima, feszes tésztát készítek.

2/3-ad részét átteszem egy másik tálba és 2 ek. holland kakaót dagasztok bele.Mindkét tészta tetejét beszórom liszttel, letakarom tiszta konyharuhával és langyos helyen 1 óra alatt duplájára kelesztem.

Mindkét tésztát kiborítom a belisztezett gyúródeszkára és laza mozdulatokkal,de alaposan,simára gyúrom a tésztákat. Ismét pihentetem őket 30 percet,majd rudat sodrok belőlük, két végüket összecsípve egymáson megtekerem őket,laza fonatot képezve.

Egy hosszúkás kuglóf formát margarinnal kikenek, belisztezem és a kuglófomat óvatosan belehelyezem.Tetejét tojással lekenem, letakarom és 20 percet pihentetem. Addig a sütőt 190 °C-ra előmelegítem, majd a kalácsot ezen a hőfokon sütöm 10 percet majd 170 °C-ra mérséklem a hőfokot és tovább sütöm még 20 percet.

A formából kivéve rácson hagyom kihűlni.

 

 004_16.JPG

002_12.JPG

 

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!