Anna konyhája

Fonott kalács

 kep_001.jpg

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt,
  • 3 dkg élesztő,
  • 6 dkg cukor,
  • 2,5 dl langyos tej,
  • 6 dkg vaj,
  • 1 tojás,
  • 1 csipet só,
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

A lisztet tegyük egy tálba és csináljunk a közepébe mélyedést. Ebbe morzsoljuk az élesztőt, pici cukrot és egy kevés liszttel és a tejjel készítsünk kovászt. Takarjuk le, kelesszük 15 percet.

Tegyük a kovászhoz a maradék cukrot, olvasztott vajat, tojást, sót és a maradék liszttel dagasszuk a  kovászhoz.
Hagyjuk kelni 30 percet.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A tésztából készítsünk 3 db, 50 cm hosszú hengert,majd fonjuk össze.Rakjuk  margarinnal kikent tepsire,kenjük meg felvert tojással és hagyjuk kelni 15 percet. 200 °C-on süssük 10 percet, majd vegyük le a hőfokot 170 °C-ra és süssük még 20 percet. A formából kivéve rácson hagyjuk kihűlni.

 s6000008_2_masolata.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!