Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt,
- 3 dkg élesztő,
- 6 dkg cukor,
- 2,5 dl langyos tej,
- 6 dkg vaj,
- 1 tojás,
- 1 csipet só,
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
A lisztet tegyük egy tálba és csináljunk a közepébe mélyedést. Ebbe morzsoljuk az élesztőt, pici cukrot és egy kevés liszttel és a tejjel készítsünk kovászt. Takarjuk le, kelesszük 15 percet.
Tegyük a kovászhoz a maradék cukrot, olvasztott vajat, tojást, sót és a maradék liszttel dagasszuk a kovászhoz.
Hagyjuk kelni 30 percet.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A tésztából készítsünk 3 db, 50 cm hosszú hengert,majd fonjuk össze.Rakjuk margarinnal kikent tepsire,kenjük meg felvert tojással és hagyjuk kelni 15 percet. 200 °C-on süssük 10 percet, majd vegyük le a hőfokot 170 °C-ra és süssük még 20 percet. A formából kivéve rácson hagyjuk kihűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: