Hozzávalók:
- 1 kg sült sütőtök
- 1 fej krumpli
- 1 alma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kanál méz
- apróra vágott vagy vékonyra szeletelt sárgarépa
- só, bors, gyömbér
- 1 dl tejszín
- 1 dl narancslé
- 5 dkg vaj
- 5 dkg apróra vágott sonka
- pirított napraforgó mag tetszés szerint – a tetejére
Elkészítése:
A vajat megolvasztom és azonnal beleteszem a felaprított vöröshagymát. Pár percig párolom majd belecsurgatok egy kanál mézet, ezzel karamellizálom a hagymát és felöntöm vízzel. Amikor a víz felforrósodott beleteszem az apróra vágott krumplit,sárgarépát, sózom, borsozom. Félig megfőzöm, majd hozzáteszem a felkockázott almát, sült sütőtököt és puhára főzöm az egészet. Kézi mixerrel összeturmixolom, belekeverem a sonkát, a tejszínt, gyömbért,narancslevet. Megkóstolom és ha szükséges tovább ízesítek. Gyönyörű napsütötte, sárga krémlevest kapok, amibe még tálaláskor pirított napraforgó magot szórok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: