Anna konyhája

Sonkás-sajtos croissant

 karacsony_2009_112.jpg

Hozzávalók:

  • 60 dkg leveles kelt tészta
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg főtt sonka
  • 1 tojássárgája
  • 1-1 ek. felaprított friss petrezselyem és vöröshagyma
  • 1 késhegynyi fehérbors
  • 1 kk. szárított oregano
  • 1 tojássárgája


Elkészítése:


1 . Apró
kockára vágom a sajtot és a sonkát, összekeverem a tojássárgájával és a fűszerekkel.

2 . A leveles kelt tésztát kisodrom 45×20 cm-re és hosszú háromszögeket vágok belőle.

3 . A töltelékből minden háromszögre rakok 1-1 evőkanálnyit és nagyon lazán feltekerem kifli alakúra.Kiöblítek egy tepsit vízzel , rárakom a kifliket , megkenem tojássárgájával. Pihentetem 15 percet. A sütőt előmelegítem 220 °C-ra 12-15 percig piros-ropogósra sütöm. Rácsra szedem és pár perc után melegen tálalom.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!