Hozzávalók:
A liszt közepébe teszem a sót és a vizet és gyors mozdulatokkal, belülről kifelé haladva sima felületű, feszes tésztát gyúrok.Labdacsot formázok és a tetejét keresztbe bevágom, majd hűvös helyen pihentetem fél órát.
A margarint a liszttel hideg kézzel, gyors mozdulatokkal összegyúrom.
A pihentetett tésztámat 30×50 cm-s téglalapra nyújtom. A vajas tésztát a közepére helyezem és a tészta szabadon álló részeit a vajas tésztára hajtom. ( becsomagolom ) Sodrófával 30×60 cm-re nyújtom. Hosszabbik oldalán jobbról, majd balról egymásra hajtom,majd erre merőlegesen is megismétlem a hajtogatást. Hűtőben fél órát pihentetem. A hajtogatást még 3x megismétlem, de az se baj, ha többször.
-a leveles tésztát mindig gőzben süssük, ( ha nincs ilyen sütőnk, tegyünk a sütőbe egy edényben vizet )
-a leveles tésztát min.200 °C-on süssük,
-a megsült leveles tésztát mindig azonnal szedjük ki a tepsiből,
-mindig éles ! késsel vágjuk a nyers tésztát,
-a nyers tészta vágott széleit soha ne kenjük be tojással,
-sütés előtt hidegen tartsuk,
-a nyers tésztát hideg vízzel öblített tepsire rakjuk,
-a megsült leveles tésztát kihűlés után porcukrozzuk.