Hozzávalók:
Tésztához:
Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal, vaníliával, fahéjjal, gyömbérrel, narancslével,olajjal habosra keverek.
A liszthez szódabikarbónát, sütőport ,pici sót hozzákeverek.
A tojásos masszához először a diót, majd a sárgarépát hozzáadom, végül a bekevert lisztet.
26 cm átmérőjű tortaformát margarinnal kikenem, belisztezem picit és beleöntöm a masszát.
180 °C -ra előmelegített légkeveréses sütőbe 40 percig sütöm.Tű próbával ellenőrzöm.
A megsült tésztát rácsra helyezem és hagyom kihűlni.
A krémsajtot habosra keverem a porcukorral, vaníliával, reszelt narancs héjjal.
A tejszínt egy habfixálóval keményre felverem, majd lazán vegyítem a két krémet.
A kettévágott tészta alsó lapját megkenem a krém felével, ráteszem a fedőlapot és a maradék krémmel kívülről is bevonom,elsimítom. A cukrozott narancshéjjal a külső felületét beszórom.
Cukrozott narancshéj