Répatorta

Hozzávalók:

Tésztához:

 
Krémhez:
 

Elkészítés:

A cukrot a tojásokkal, vaníliával, fahéjjal, gyömbérrel, narancslével,olajjal habosra keverek.

A liszthez  szódabikarbónát,  sütőport ,pici sót hozzákeverek.

A tojásos masszához először a diót, majd a sárgarépát  hozzáadom, végül a bekevert lisztet.

26 cm átmérőjű  tortaformát margarinnal kikenem, belisztezem picit és beleöntöm a masszát.

180 °C -ra előmelegített légkeveréses sütőbe 40 percig sütöm.Tű próbával ellenőrzöm.

A megsült tésztát rácsra helyezem és hagyom kihűlni.

A krémsajtot habosra keverem a porcukorral, vaníliával, reszelt narancs héjjal.

A tejszínt egy habfixálóval keményre felverem, majd lazán vegyítem a két krémet.

A kettévágott tészta alsó lapját megkenem a krém felével, ráteszem a fedőlapot és a maradék krémmel kívülről is bevonom,elsimítom. A cukrozott narancshéjjal a külső felületét beszórom.

Cukrozott narancshéj

:Az alaposan megmosott ( vagy még jobb, ha bio)  narancs héját apróra felkockázom,serpenyőbe öntöm és egy-két kanál cukorral behintem,elkeverem. Lassú tűzön kevergetve pirítom, hagyom, hogy a megolvadó cukor szépen bevonja. Sütőpapírra borítom, és hagyom megszilárdulni.
 
 
Címkék: ,
Tovább a blogra »