Anna konyhája

Répatorta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 1,5 dl étolaj
  • 4 ek narancslé
  • 2 cs.van.cukor
  • 4 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál fahéj
  • pici só
  • 22 dkg liszt
  • 45 dkg reszelt sárgarépa, (aminek a levét kinyomom és megiszom,mert a sok lé lehúzza a tésztát ! )
  • 10 dkg pirított, darált dió
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
 
Krémhez:
 
  • 50 dkg krémsajt (Mascarpone )
  • 15 dkg porcukor
  • 1  cs. van. cukor
  • 1 db narancs reszelt héja, 3 narancs kifacsart leve
  • 1 zacskó habtejszín + 1 cs.habfixáló
  • a torta tetejére cukrozott narancshéj

Elkészítés:

A cukrot a tojásokkal, vaníliával, fahéjjal, gyömbérrel, narancslével,olajjal habosra keverek.
A liszthez  szódabikarbónát,  sütőport ,pici sót hozzákeverek.
A tojásos masszához először a diót, majd a sárgarépát  hozzáadom, végül a bekevert lisztet.
26 cm átmérőjű  tortaformát margarinnal kikenem, belisztezem picit és beleöntöm a masszát.
180 °C -ra előmelegített légkeveréses sütőbe 40 percig sütöm.Tű próbával ellenőrzöm.
A megsült tésztát rácsra helyezem és hagyom kihűlni.

A krémsajtot habosra keverem a porcukorral, vaníliával, reszelt narancs héjjal.
A tejszínt egy habfixálóval keményre felverem, majd lazán vegyítem a két krémet.

A kettévágott tészta alsó lapját megkenem a krém felével, ráteszem a fedőlapot és a maradék krémmel kívülről is bevonom,elsimítom. A cukrozott narancshéjjal a külső felületét beszórom.

Cukrozott narancshéj

:Az alaposan megmosott ( vagy még jobb, ha bio)  narancs héját apróra felkockázom,serpenyőbe öntöm és egy-két kanál cukorral behintem,elkeverem. Lassú tűzön kevergetve pirítom, hagyom, hogy a megolvadó cukor szépen bevonja. Sütőpapírra borítom, és hagyom megszilárdulni.
 
 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!