Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg cukor
- 1,5 dl étolaj
- 4 ek narancslé
- 2 cs.van.cukor
- 4 db tojás
- 1 cs. sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál fahéj
- pici só
- 22 dkg liszt
- 45 dkg reszelt sárgarépa, (aminek a levét kinyomom és megiszom,mert a sok lé lehúzza a tésztát ! )
- 10 dkg pirított, darált dió
- 1 kiskanál őrölt gyömbér
- 50 dkg krémsajt (Mascarpone )
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. van. cukor
- 1 db narancs reszelt héja, 3 narancs kifacsart leve
- 1 zacskó habtejszín + 1 cs.habfixáló
- a torta tetejére cukrozott narancshéj
Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal, vaníliával, fahéjjal, gyömbérrel, narancslével,olajjal habosra keverek.
A liszthez szódabikarbónát, sütőport ,pici sót hozzákeverek.
A tojásos masszához először a diót, majd a sárgarépát hozzáadom, végül a bekevert lisztet.
26 cm átmérőjű tortaformát margarinnal kikenem, belisztezem picit és beleöntöm a masszát.
180 °C -ra előmelegített légkeveréses sütőbe 40 percig sütöm.Tű próbával ellenőrzöm.
A megsült tésztát rácsra helyezem és hagyom kihűlni.
A krémsajtot habosra keverem a porcukorral, vaníliával, reszelt narancs héjjal.
A tejszínt egy habfixálóval keményre felverem, majd lazán vegyítem a két krémet.
A kettévágott tészta alsó lapját megkenem a krém felével, ráteszem a fedőlapot és a maradék krémmel kívülről is bevonom,elsimítom. A cukrozott narancshéjjal a külső felületét beszórom.
Cukrozott narancshéj


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: