Anna konyhája

Isler

dsc05129.JPG
 
Hozzávalók:
  1. 50 dkg liszt,
  2. 10 dkg darált dió v. mandula,
  3. pici só,
  4. van.cukor,
  5. 2,5 dkg kakaópor,
  6. 30 dkg vaj vagy margarin,
  7. 2 tojássárgája,
  8. 15 dkg porcukor,

Elkészítés:

A lisztet dióval, sóval,van.- val, kakaóval összekeverjük, majd vajjal,tojással, porcukorral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (hogy ne melegedjen föl a kezünktől). Hűvös helyen 1/2 órát pihentetjük.

Kb. 5 mm-vékonyra kinyújtjuk, 6-8 cm átmérőjű korongokat szúrunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és közepesen forró  (150-170 C’ ) sütőben 10-12 percig sütjük.

Ha kihűlt kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk. (házi ribizli,áfonya előnyt élvez.) Én mikróba meg szoktam melegíteni és úgy töltöm be, hogy a tésztán hűljön ki. A sütemény tetejét ugyanígy megkenem lekvárral, majd dermedni hagyom. Végül olvasztott csokival öntöm le, hogy az oldalára is kerüljön. Egy szilikonos ecset sokat tud segíteni!!

dsc05122.JPG

dsc05124.JPGAz alsó és felső lapot is felmelegített lekvárral kentem meg

dsc05125.JPG

dsc05130.JPG

dsc05131.JPG

008_4_1.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!