
- 50 dkg liszt,
- 10 dkg darált dió v. mandula,
- pici só,
- van.cukor,
- 2,5 dkg kakaópor,
- 30 dkg vaj vagy margarin,
- 2 tojássárgája,
- 15 dkg porcukor,
Elkészítés:
A lisztet dióval, sóval,van.- val, kakaóval összekeverjük, majd vajjal,tojással, porcukorral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (hogy ne melegedjen föl a kezünktől). Hűvös helyen 1/2 órát pihentetjük.
Kb. 5 mm-vékonyra kinyújtjuk, 6-8 cm átmérőjű korongokat szúrunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és közepesen forró (150-170 C’ ) sütőben 10-12 percig sütjük.
Ha kihűlt kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk. (házi ribizli,áfonya előnyt élvez.) Én mikróba meg szoktam melegíteni és úgy töltöm be, hogy a tésztán hűljön ki. A sütemény tetejét ugyanígy megkenem lekvárral, majd dermedni hagyom. Végül olvasztott csokival öntöm le, hogy az oldalára is kerüljön. Egy szilikonos ecset sokat tud segíteni!!
Az alsó és felső lapot is felmelegített lekvárral kentem meg
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: