Anna konyhája

Orda

 

A sajt készítés során megmaradt savót visszaöntöm az edénybe, és 92 – 95  °C-ra melegítem. A lángot elzárom, 2 evőkanál citromsavat adok hozzá, elkeverem, és 30-40 percig magára hagyom. Szinte azonnal látni , hogy apró kis pelyhek formájában csapódik ki az orda,alatta pedig tiszta,áttetsző, zöldes színű író képződik.
(ezt az írót kelt tészták dagasztásához fel lehet használni! )

20 liter tejből maradt savóból 125 dkg orda készült !

Egy magasabb oldalú műanyag tálat kibélelek egy gézkendővel. Óvatosan lemerem az író tetejéről az ordát  egy szűrőkanállal, a gézkendőbe teszem, majd a sarkait batyuszerűen összefogom, egy zsinórral összekötöm, és felakasztva  hagyom kicsöpögni.
Önmagában is nagyon finom,de gazdagíthatjuk egy  tejföllel,fűszerekkel. ( lila hagyma, fokhagyma, snidling, apróra vágott paprika, zöldfűszerek… )

Megízesítve kaporral, spenóttal, sajttal…stb, kiválóan alkalmas tortellini, ravioli…stb ételek készítéséhez.

dsc07770_1.JPG

Elkészült az orda!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!