A sajt készítés során megmaradt savót visszaöntöm az edénybe, és 92 – 95 °C-ra melegítem. A lángot elzárom, 2 evőkanál citromsavat adok hozzá, elkeverem, és 30-40 percig magára hagyom. Szinte azonnal látni , hogy apró kis pelyhek formájában csapódik ki az orda,alatta pedig tiszta,áttetsző, zöldes színű író képződik.
(ezt az írót kelt tészták dagasztásához fel lehet használni! )
20 liter tejből maradt savóból 125 dkg orda készült !
Egy magasabb oldalú műanyag tálat kibélelek egy gézkendővel. Óvatosan lemerem az író tetejéről az ordát egy szűrőkanállal, a gézkendőbe teszem, majd a sarkait batyuszerűen összefogom, egy zsinórral összekötöm, és felakasztva hagyom kicsöpögni.
Önmagában is nagyon finom,de gazdagíthatjuk egy tejföllel,fűszerekkel. ( lila hagyma, fokhagyma, snidling, apróra vágott paprika, zöldfűszerek… )
Megízesítve kaporral, spenóttal, sajttal…stb, kiválóan alkalmas tortellini, ravioli…stb ételek készítéséhez.
Elkészült az orda!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: