Anna konyhája

Póréhagyma krémleves sajtos krutonnal

Hozzávalók: 1 szál póréhagyma fehér szára, 2 db sárgarépa, 1 ek házi vegeta, 1 kk curry, 1 kk reszelt szerecsendió, 1 szál friss kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj, 2 dl tejszín, 1 tojássárgája, A pirított hagymához: 1 fej vöröshagyma,  2 ek liszt, olaj, A krutonhoz: kb 6 vékony szelet zsemlekenyér, olivaolaj, reszelt sajt,… Tovább »

Csípős tepsis-csirke zöldséges-tojásraguval

  Hozzávalók: 5 db csirkecomb, 4 gerezd fokhagyma, 3-4 ek csípős paprikakrém, 2-3 ek citromlé, 2 ek olaj, só, bors, 1 ek csirke fűszerkeverék, 2 dl száraz fehérbor, 3 ek folyékony méz, Párolt-kurkumás rizshez: 20-25 dkg rizs, 2 ek olaj, só, bors, 1 tk kurkuma, Tojásraguhoz: 30 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1 db karalábé,… Tovább »

Zöldborsó krémleves pirított sonka morzsával

  Hozzávalók : 30 dkg tisztított zöldborsó, ( frissen vagy fagyasztva ), só, bors, 0,5 l húsleves alaplé, 10 dkg aprított bacon, 1 db szikkadt zsemle, 1 dl tejszín vagy natúr joghurt, Elkészítése: Először a bacont, majd közvetlen utána  a felkockázott zsemlét is az aprítóba teszem, és durvára aprítom. Egy forró serpenyőben megpirítom a felaprított bacont,… Tovább »

Sárgarépás tócsni

  Hozzávalók: 20 dkg burgonya, 40 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 ek liszt, só, őrölt fekete bors, 2 db tojás, olaj a kisütéshez, Elkészítése: A megtisztított burgonyát és a sárgarépát lereszelem, a vöröshagymát félbevágom, és vékonyan felkarikázom. A sárgarépát és a burgonyát összekeverem, pár percig állni hagyom, majd a levét kifacsarom…. Tovább »

Vöröslencsés pulykafilé

  Hozzávalók: 60 dkg kifilézett pulykacomb, mangalicazsír vagy olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 30 dkg vörös lencse, 1 ek mustár, 2 ek sűrített paradicsom, só, 1/2 kk őrölt koriander, 3 db babérlevél, 1 tk étkezési keményítő, Elkészítése: Előző este a lencsét több vízben alaposan átmosom, majd annyi hideg vízbe teszem, hogy bőven ellepje. Pár órát… Tovább »

Sárgarépás-burgonyás tócsni

Hozzávalók: 2 db nagyobb burgonya, 2-3 szál nagyobb sárgarépa, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 4-5 ek liszt, olaj a kisütéshez, A tócsni elkészítése: A megtisztított, és megmosott burgonyát, és a sárgarépát lereszelem. Sózom, borsozom, hozzákeverem az áttört fokhagymát, majd a tojást és a lisztet. A masszából 1-1 evőkanálnyit teszek a forró olajba, ellapítom,… Tovább »

Karfiol ropogós

   Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, bors, 1 csokor petrezselyem levél, 1 tojás, zsemlemorzsa, 1 ek csípős mustárt, olaj a kisütéshez, Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedem, és sós vízben félpuhára főzöm. leszűröm, és aprítóban durvára darálom. Hozzáadom a tojást, fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, és mustárral. Összekeverem, és annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy formázható állagú legyen…. Tovább »

Gombás, szalonnás,brokkolikrémes spagetti

  Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 15 dkg kockázott húsos szalonna, 20 dkg csiperkegomba, 1 dl főzőtejszín, 1 ek vaj, só, fehér bors, szerecsendió, 40 dkg teljes kiőrlésű spagetti, 4 tojás, 10 dkg száraz, reszelt sajt, Elkészítése: A felkockázott szalonna zsírját kisütöm, majd hozzáadom a megmosott, felszeletelt gombát. Együtt pirítom, amíg a gomba is átsül. Közben… Tovább »

Brokkolikrémleves

  Hozzávalók: 50 dkg tisztított brokkoli, 1 db burgonya, 1 fej vöröshagyma, 3 ek olaj, 1/2 csokor petrezselyemlevél, só, bors, apró kockákra vágott pritamin paprika a díszítéshez, Elkészítése: A burgonyát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom. A vöröshagymát felaprítom, majd az olajon megpárolom. Rádobom a burgonyát és a brokkolit, fél percig együtt párolom, majd felengedem annyi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!