Anna konyhája

Káposztás tallér

  Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 2 db tojás, 15 dkg sertészsír, 30 dkg liszt, só,  bors, olaj a sütéshez, A mártogatóshoz: 40 dkg tejföl, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, 1 ek citromlé, só, Elkészítése: A káposztát átöblítem, lecsöpögtetem vagy kézzel kifacsarom, majd kissé felaprítom. Hozzáadom a tojásokat és a felmelegített zsírt. Beleszitálom a… Tovább »

Zöldpaprikás-újhagymás kuszkusz

Hozzávalók: 25 dkg kuszkusz, 2,5 dl forró víz, 2 dkg vaj, máltai fűszersó, 1 db kápia paprika, 3 szál újhagyma, 1 csokor snidling, Elkészítése:   A kuszkuszt kimérem, és egy jól záródó, fedeles tálba teszem. A vizet felforrósítom, és a kuszkuszra öntöm. Rászórom a fűszersót, rádobom a vajat, és azonnal légmentesen lezárom. Gőzében hagyom megpuhulni…. Tovább »

Mozzarellás frittata

    Hozzávalók: 1 db kaliforniai paprika, 10 dkg házi füstölt nyers sonka,  10 dkg reszelt sajt, 10 dkg felkockázott mozzarella, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg liszt, 1 csom, sütőpor, 0,5 dl olivaolaj, 5-6 db tojás, vaj a sütőforma kikenéséhez, Elkészítése: A tojásokat egy tálba felütöm és villával felverem. Apróra felkockázom, majd beleteszem a többi hozzávalót… Tovább »

Karfiol ropogós

  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 1 db tojás, 4-5 ek zsemlemorzsa, 1 ek mustár, bors, 1 csokor snidling, 10 dkg reszelt sajt, Mártogatóshoz: fokhagyma, tejföl, Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedem, majd sós vízben félkészre megfőzöm. Leszűröm, és aprítóval darabosra-morzsásra aprítom. Hozzáadom a tojást, sót, borsot, reszelt sajtot, mustárt, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható állagú… Tovább »

Póréhagyma krémleves sajtos krutonnal

Hozzávalók: 1 szál póréhagyma fehér szára, 2 db sárgarépa, 1 ek házi vegeta, 1 kk curry, 1 kk reszelt szerecsendió, 1 szál friss kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj, 2 dl tejszín, 1 tojássárgája, A pirított hagymához: 1 fej vöröshagyma,  2 ek liszt, olaj, A krutonhoz: kb 6 vékony szelet zsemlekenyér, olivaolaj, reszelt sajt,… Tovább »

Csípős tepsis-csirke zöldséges-tojásraguval

  Hozzávalók: 5 db csirkecomb, 4 gerezd fokhagyma, 3-4 ek csípős paprikakrém, 2-3 ek citromlé, 2 ek olaj, só, bors, 1 ek csirke fűszerkeverék, 2 dl száraz fehérbor, 3 ek folyékony méz, Párolt-kurkumás rizshez: 20-25 dkg rizs, 2 ek olaj, só, bors, 1 tk kurkuma, Tojásraguhoz: 30 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1 db karalábé,… Tovább »

Zöldborsó krémleves pirított sonka morzsával

  Hozzávalók : 30 dkg tisztított zöldborsó, ( frissen vagy fagyasztva ), só, bors, 0,5 l húsleves alaplé, 10 dkg aprított bacon, 1 db szikkadt zsemle, 1 dl tejszín vagy natúr joghurt, Elkészítése: Először a bacont, majd közvetlen utána  a felkockázott zsemlét is az aprítóba teszem, és durvára aprítom. Egy forró serpenyőben megpirítom a felaprított bacont,… Tovább »

Sárgarépás tócsni

  Hozzávalók: 20 dkg burgonya, 40 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 ek liszt, só, őrölt fekete bors, 2 db tojás, olaj a kisütéshez, Elkészítése: A megtisztított burgonyát és a sárgarépát lereszelem, a vöröshagymát félbevágom, és vékonyan felkarikázom. A sárgarépát és a burgonyát összekeverem, pár percig állni hagyom, majd a levét kifacsarom…. Tovább »

Vöröslencsés pulykafilé

  Hozzávalók: 60 dkg kifilézett pulykacomb, mangalicazsír vagy olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 30 dkg vörös lencse, 1 ek mustár, 2 ek sűrített paradicsom, só, 1/2 kk őrölt koriander, 3 db babérlevél, 1 tk étkezési keményítő, Elkészítése: Előző este a lencsét több vízben alaposan átmosom, majd annyi hideg vízbe teszem, hogy bőven ellepje. Pár órát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!