Anna konyhája

Spenótos nyúlragu gnocchival

     Hozzávalók: 1 kg nyúlhús, (gerince és combjai ) 10 dkg füstölt szalonna, 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 2 dl zöldségalaplé, 50 dkg friss spenót levél, 10 dkg krémfehér sajt, só, bors, Elkészítése: A húst megmosom, kisebb darabokra vágom, szűrőkanálba téve leforrázom, jól lecsöpögtetem, majd szárazra törlöm. A szalonnát felkockázom,… Tovább »

Fokhagymás vaddisznómáj lencsével

     Hozzávalók: 80 dkg vaddisznómáj, (vagy sertés, borjú.. ) 1 nagy fej vöröshagyma, olaj, 50 dkg lencse, 4 ek paradicsompüré, 2 ek mustár, 4 db babérlevél, só, bors, őrölt szerecsendió, 1 fej fokhagyma felszeletelve, liszt a forgatáshoz, tej az áztatáshoz, disznózsír a sütéshez, Elkészítése: A lencsét előző este hideg vízbe teszem, és reggelig áztatom…. Tovább »

Tepsiben sült majoránnás nyúlcomb krémsajtos gombával

Hozzávalók: 4 db nyúlcomb, 3 dl fehérbor, 50 dkg krémsajt, 25 dkg gomba, 3 csapott ek keményítő vagy liszt, 1 csokor petrezselyem zöldje, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma vagy 1 db póréhagyma, 1 kis marék friss vagy 1 kk szárított majoránna, só, zsiradék, Elkészítése: Besózom a nyúlcombokat, és kizsírozott, fedeles tepsibe teszem. Rászórom a… Tovább »

Fűszeres nyúl sárgarépás tócsnival

   Hozzávalók: 1 db nyúl, 1/2 dl olivaolaj, 5 ek citromlé, 1 csokor felaprított petrezselyem, 3 db áttört fokhagyma gerezd, 2 tk majoránna, só, őrölt bors, 2 dl száraz, fehér bor, 2 ek liszt, 2 dl tej, 3 ek tejföl, Elkészítése: A nyulat megtisztítom, feldarabolom. Az olajat simára keverem a fűszerekkel, és a citromlével, majd a… Tovább »

Tejben párolt vadmalac erdei gyümölcsmártással

  Hozzávalók: 1-1,5 kg malacborda kicsontozva, só, bors, 5 gerezd fokhagyma, rozmaring ág, olaj, 3-4 dl megmelegített tej, A mártáshoz: 10 dkg szederdzsem, 10 dkg csipkeíz, 10 dkg áfonyadzsem, 1 citrom, 1 kk mustár, 1 ek Worcestershire  szósz, 1 kk cayenne bors, 1 dl testes vörösbor, 1/2 dl konyak, A körethez: 1 csészényi bulgur, só,… Tovább »

Zöldborsós-gombás őzragu

  Hozzávalók: 1 kg őzhús, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, 30-40 dkg lehetőleg erdei gomba, 15 dkg sárgarépa, 15dkg fehérrépa, 20 dkg tisztított zöldborsó, 3 dl száraz vörösbor, 2 ek olaj, 3 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2 babérlevél, 3 gerezd fokhagyma, só Elkészítése: A húst ujjnyi vastag szeletekre vágom, és 1-2… Tovább »

Vadas zsemlegombóccal

  Hozzávalók: 1 kg szarvas, vaddisznó vagy marhahús, 4 db sárgarépa, 3 db petrezselyem, pár csepp ecet 3-4 babérlevél, só, őrölt bors, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 1 ek. mustár, 4-5 ek. étolaj, 3 ek. liszt 2 dl tejföl Vadas elkészítése: Megtisztítom a zöldségeket, és felkarikázom őket. A húst, ha szükséges megmosom, hártyáitól megtisztítom,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!