Anna konyhája

Zöldcitromos-avokádós sajttorta

Hozzávalók: 3 db lime, 25 dkg csokoládés zabkeksz, 10 dkg vaj, 10 gr zselatin, 4 dl habtejszín, 1 csom habfixáló, 30 dkg natúr krémsajt, 1 db avokádó, 15 dkg édesítőszer vagy cukor, Elkészítése: Lereszelem a lime-ok héját, az egyikét félreteszem a díszítéshez. Egy lime levét kifacsarom. A kekszet aprítóba teszem a puha vajjal együtt, és… Tovább »

Meggyes-gesztenyés torta

Hozzávalók a piskótához: ( 22 cm-es kapcsos tortaformához ) 4 tojás, 12 dkg cukor vagy édesítőszer, 8 dkg liszt, 6 dkg keményítő, 1 csom vaníliás cukor, Elkészítése: Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt szorítok, majd kívülről a fölösleget levágom. A sütőt 180 °C-ra előmelegítem. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliával habosra keverem elektromos… Tovább »

Kókuszos-citromos ribizlitorta

  Hozzávalók : 15 dkg liszt + a szóráshoz, 10 dkg kukoricadara, 1 csomag sütőpor, 15 dkg cukor, 4 tojás, 5 dkg kókuszreszelék, 15 dkg vaj vagy margarin, 2 dl natur joghurt, 1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve, 25 – 30 dkg ribizli, Elkészítése: Elkeverem a lisztet a kukoricadarával és a sütőporral. Az egész… Tovább »

Creme brulee

   Hozzávalók: 6 dl habtejszín, 1 db vaníliarúd, 10 dkg cukor vagy eritrit steviával, 6 db tojássárgája, 2 ek barna cukor, Elkészítése: A tejszínhez adom a vaníliarúd kikapart magját és a rudat is, és közepes lángon felmelegítem. Felforralni nem szabad ! A tojássárgákat a cukorral felhabosítom. A tejszínt leszűröm, és folyamatos keverés mellett a felhabosított… Tovább »

Kávétorta

  Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 20 dkg fehér tönkölyliszt, 17 dkg eritrit, 1 csom sütőpor, 2 db tojás, 4 dl tej, 8 dkg holland kakaópor, 20 dkg olaj, 1,5 dl víz, A krémhez: 2 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 1 ek instant kávépor, 1,5 ek eritrit, 1 dl tej, 1 tk zselatin, A… Tovább »

Barackos morzsatorta

  Hozzávalók: A pite tésztához: 25 dkg liszt, 1 csom. sütőpor, 12 dkg margarin, csipet só, 2 ek cukor, 2 kisebb tojás, A töltelékhez: 1 kg kimagozott, lehámozott őszibarack, apróra felkockázva, 1 ek cukor, 1 kk őrölt fahéj, 4  ek frissen facsart citromlé, 2 ek vanília pudingpor vagy  étkezési keményítő, 1 dl baracklé vagy víz,… Tovább »

Szedres túrótorta ropogós morzsával

  Hozzávalók : 25 dkg liszt, 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg + 2 ek barna cukor, 35 dkg hideg vaj, 75 dkg  túró, 4 db tojás, 10 dkg cukor, 1 dl tej, 1 csom vanília pudingpor, 30-40 dkg megtisztított szeder,  5 dkg kókuszreszelék, 1 db citrom, Elkészítése: A liszteket, a 15 dkg barna cukrot,… Tovább »

Barackos-habos morzsasüti

  Hozzávalók: 1 kg előkészített őszibarack, 1 db citrom, 1 ek vanília-kivonat, 25 dkg vaj + a forma kikenéséhez, 2 db egész tojás + 2 tojásfehérje, 40 dkg liszt, csipet só, 10 dkg barna cukor, 1 ek porcukor, 25 dkg tejföl, Elkészítése: A vajat mikróban megolvasztom, majd hagyom kihűlni. A  megtisztított barackokat cikkekre vágom. A… Tovább »

Zabpelyhes – barackos morzsasüti

  Hozzávalók: 17,5 dkg liszt, lehet teljes kiőrlésű is, 1 kk szódabikarbóna, 25 dkg zabpehely, 15 dkg barna cukor vagy 10 dkg eritrit szeviával, 20 dkg olvasztott vaj, 1 csom vaníliás cukor, A töltelék hozzávalói: 60 dkg kimagozott kajszi- és őszibarack vegyesen, 4 ek keményítő, 5 dkg cukor vagy eritrit, 2 ek ciromlé Elkészítése: A… Tovább »

Citromkrémes – cseresznyés morzsatorta

  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 1 ek barna cukor, 25 dkg hideg vaj, csipet só, 2 csom vaníliás cukor, A töltelékhez: 70-80 dkg kimagozott cseresznye, 15 dkg angol citromkrém, ( lemon curd ) Elkészítése: A citromkrém elkészítésével kezdem, és a felhasználásig hűlni hagyom. (A teljes adagot felhasználtam, nem sokkal volt több, mint 15… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!